ALTERED FIVE BLUES BAND
Cryin’ Mercy
(OmniVibe DVR-0001) -14


Blues Foundationin International Blues Challenge -kilpailun vuoden 2014 parhaana omakustanteena palkittu ”Cryin’ Mercy” on vuonna 2002 perustetun Altered Five Blues Bandin järjestyksessä kolmas levy. Kvintetin kotipaikka, Milwaukee, ei lukeudu perinteisimpään blues-alueeseen, mutta sijainti Chicagon välittömässä läheisyydessä kuuluu selvästi tämän albumin soinnissa.

Rytmiryhmä, rumpali Scott Schroedl ja basisti Mark Solveson luovat vahvan pohjan kokoonpanon keulakuvan Jeff ”JT” Taylorin voimakkaalle äänelle. Hyvään perussointiin tuovat oman lisämausteensa kosketinsoittaja Ray Tevichin Hammond ja kitaristi Jeff Schroedlin kepeä soitanta.

Levyn on tuottanut ja miksannut Grammy-palkittu Tom Hambridge, joka on saanut aikaan erittäin poikkeuksellisen avoimen ja selkeän äänimaailman. ”Cryin’ Mercy” on uuden OmniVibe-yhtiön ensimmäinen julkaisu.

Avausraita Demon Woman on ottanut kappaleista eniten soul- ja rock-vaikutteita ja poikkeaa hieman muusta levystä. I’m In Deep, Here’s Your Hat ja What’s Your Hurry ovat reippaita bluesralleja, Find My Wings sekä Move House taas perinteisistä elementeistä rakennettuja mutta erittäin toimivia slovareita. Counterfeit Lover, I Got You ja Who’s You Lover? todistavat, että bändiltä taipuu myös rock.

Altered Five Blues Band on kovassa nosteessa ison veden takana ja ”Cryin’ Mercy” on ehdottomasti kuulemisen arvoinen levy.

Timo Happonen

(Julkaistu BN-numerossa 1/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!