flash

 

 

BAGS' GROOVE
The Amazing Bags' Groove Vol.1
(BG 001)

(1) Crosstown Traffic (2) My Baby (Calls My Name) (3) Hot Bossa (4) Many Rivers To Cross (5) Light My Fire (6) Northern Night Train (7) Now I've Got A Woman (8) Let The Cat Out Of The Bag (9) Gonna Change My Ways (10) Going Down Slow

"Terve! Olemme tuore turkulainen soul/jazz/blues-trio. Tässä on ensilevymme, kuten nimestäkin jo voi päätellä. Pitemmittä jaaritteluitta, kuuntele!"

Yllä oleva The Amazing Bags' Groove -orkesterin levyn mukana tullut esittelykirje hakee vertaistaan lyhyydessään ja ytimekkyydessään. Tein luonnollisesti kirjelmän allekirjoittaneen Esa Salmisen määräämää työtä käskettyä ja kuuntelin. Levynkannesta löytyi sen verran lisää informaatiota, että basisti Salmisen ohella mukana ovat Judo Jalava (Hammond-urut ja laulu) sekä Mäikkä Tuomi (rummut). Kiekko on kuulemma purkitettu livenä Hi-Fly-studiossa Raisiossa. Biiseistä kolme on orkesterin omia ja loput tunnettuja rytmimusiikin klassikoita. Esimerkiksi instruna vedetty Hendrix-biisi (1) on periaatteessa ihan oivallinen valinta tällaiselle Booker T. Jonesin ja Jimmy Smithin hengessä operoivalle Hammond-vetoiselle ryhmittymälle.

Konsepti on paperilla kohdallaan, mutta lopputulos ei lähde sellaiseen lentoon kuin tämän tyyppinen musa vaatisi. Juuri se paljon puhuttu groove antaa odottaa itseään. Myöskään soundipolitiikka ei ole ihan priimaa, eikä urkusoundi ole ihan se, mikä pitäisi. Sangen arveluttavana pidän lisäksi lauluraitojen sijoittamista mukaa keitokseen, koska niiden myötä meno ai ainakaan tiivisty. Jatkossa suosittelen pojille vielä tiukempaa sykettä soitantaan, hiotumpaa soundimaailmaa ja kokonaan instrumentaalipohjalta tehtävää levyä.

Bags' Groove on muuten Miles Davisin yhtyeen vuonna 1954 levyttämä biisi, jonka pääosissa on vibrafonisti Milt "Bags" Jackson.

Antti Vainio