flash

 

 

BEN GRANFELT BAND
Kaleidoscope
(Spruce 003)

(1) Julie (2) Because We Can (3) Dead In The water (4) Soul Searching (5) This Soul Of Mine (6) You Ain’t Got Nothing On Me (7) Bright Lights And Dreams (8) Make Up My Mind With My Heart (9) Lia (10) What Comes Around Goes Around (11) Suburban Blues Jam

Ben Granfelt, suomalainen kitaristi, laulaja ja sävelseppo on julkaissut jo 10. albuminsa Ben Granfelt Bandin kanssa. Ei hän ole tähänkään asti ollut aivan toimettomana soittokeikkojen tai muiden levytysten suhteen. Tällainen luettelo löytyy kotisivulta: Gringos Locos (1986 - 1991), 3 albumia; Guitar Slingers (1991-1999), 3 albumia; Leningrad Cowboys (1991-1998), 5 albumia, 1 Live VHS; Wishbone Ash (2001-2004), 1 albumi, 2 DVD:tä. Ja tietenkin noiden yhtyeiden kanssa esiintymisiä ympäri maailmaa. Aikaisemmin BGB-yhtye oli trio, jossa soittivat rumpali Miri Miettinen ja basisti John Vihervä. Nyt siihen on lisätty urkuri Kasper Mårtenson – värittävä lisä.

Tämä uusin levy on vaihteleva keitos monen moista kitaravetoista soitantaa. Päävokalistina on maestro itse. Hänen äänensä on aika neutraali tenori, ei mitenkään erikoisen tunnistettava. Välillä kitara on säröinen, riffimainen, kuten kappaleessa You Ain’t Got Nothing On Me. Välillä kovinkin lyyrinen, pinkfloydiutta tarjoten kuten This Soul Of Mine tai Lia. Vaikka soitanta on todella komeaa, ei ns. blues-content ole kovin korkeana pitoisuutena – vaikkakin jotenkin aistittavissa.

Aimo Ollikainen