BIG BUDDY Playing With Friends
Bad Luck Hoodoo
(Hemmo01, omakustanne) -15


Hemmo "Big Buddy" Hirvonen on työstänyt levyään pitkään ja hartaasti. Ystävien kera tehty työ on kannattanut, lopputulos on erinomainen. "Vuokrasin tyhjän tilan ja hommasin joitakin vanhoja äänityslaitteita ihmetellen mitä niillä voisi tehdä. Oikeaa soundia hakiessani huomasin lopulta, että minullahan onkin pystyssä täysverinen äänitysstudio", kommentoi äänityksen, miksauksen ja masteroinnin itse hoitanut Hemmo tekosiaan. Kun on intohimoista halua, kunnianhimoa ja näkemystä, hommassa onnistuu. Levyltä aistittavissa oleva sielukas tunnelma on saatu aikaiseksi voimavaroja säästämättä ja laadusta tinkimättä.

Kaikki 13 kappaletta ovat originaaleja. Perusbändinä toimii Big Buddy Trio: Hemmo Hirvonen (laulu, kitara), Sakari Rautiainen (basso, akustinen kitara, mandoliini) ja Ossi Nykänen (rummut). Levyn avaava My Name Is... esittelee artistia Mississippin Deltalta tutun countrybluesin tyyliin pääsanomanaan: "Ei syytä huoleen, Big Buddy on täällä!". Texasiaanisesti svengaava instrumentaali Däng! tuo mieleen Clarence "Gatemouth" Brownin edesottamukset. Make Up Your Mind shufflettaa perinteisen chicagolaisesti läskibasson ryydittämänä. Brother Andy Liukko kunnostautuu ryhdikkäänä harpistina. Home Bound Train kulkee countrysävyisesti antaen tilaa Hemmon sielukkaalle lauluäänelle. Melodisuutta korostaa Pete Tavisen hieno taustalaulu. Winners And Losers luo rytmiikallaan aitoa New Orleans -tunnelmaa. Jari Perän piano sekä Ville Lähteenmäki saksofoneineen korostavat mielleyhtymää. Ville Ojasen viulu, Perän piano ja Toni Kytölän pasuuna ovat täydellisiä dixieland-maustajia kappaleella Ballad Of Bob John Glade. Kohtalokkaasta huono-onnisuudesta kertova nimikappale on hidas mollisävyinen blues. Boogiepoljentoinen She's Kinda Hot pistää jalan kunnolla vipattamaan. She Gave The Dog A Bone rokkaa georgethorogoodmaisesti slidekitaran siivittämänä. A Bad Case Of Blues on räyhäkkä bluesrock, jolla Hirvosen kitara, miehekäs laulu ja Jukka Tappolan Hammond-urut soivat täyteläisesti. Reggae ja blues yhdistyvät taidokkaasti raidalla Cool Lover. Hienoa torvisektio/kitara/basso -riffittelyä kuullaan melodisella mollibluesilla Nothing's Changed But Everything. Naisäänenä hienolla sävelmällä kunnostautuu Maria Vesamäki. Rapsakka ränttä-tänttäblues House Cleaning Blues päättää nautinnollisen kuuntelukokemuksen.

Musiikillisesti monipuolinen ja onnistunut on tämä saarijärveläisen rytmimusiikin lähettilään Hemmo Hirvosen julkaisu. Kun miehellä on musikaalisesti näinkin lahjakas ystäväpiiri ei jälki voi olla muuta kuin loistavaa. "Bad Luck Hoodoo" on ehdottomasti listan kärkipäässä vuoden levyä valittaessa.

TT Tarkiainen

(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!