BLACK MAGIC SIX
Halfway To Hell
(Big Money MULA 011)
(1) Another Lie (2) Swamp Murders (3) Kyllikki Saaren Murha (4) Walking Home Alone (5) Dirtier The Better (6) Halfway To Hell

Howlin’ Wolfin nimiin vannova stadilainen blues/ punk -duo Black Magic Six on pyöräyttänyt neljännen albuminsa. Kuuden kappaleen lyhykäisyydestä johtuen kutsukaamme sitä mini-LP:ksi. Bändi jatkaa aikaisempien levyjensä viitoittamaa polkua ja tämänkin albumin toimivuuden takia voidaan olettaa, että duon tekemä sopimus vanhan vihtahousun kanssa on edelleen voimassa. Taskinen karjuu, ulisee ja soittaa rumia ja rupisia ääniä Japan hakatessa patojaan taustalla kuin demonien riivaama. Tässä konseptissa on jotain niin rienaavan originellia otetta, ettei tästä voi olla pitämättä – ja niitä, jotka eivät pidä niin kehotan ainakin kuuntelemaan.

Mini-LP:n mainiolla nimikkokappaleella, Halfway To Hell, ei ole mitään tekemistä AC/DC:n kanssa vaan se tuo vaanivassa tunnelmassaan ennemminkin mieleen Tom Waitsin tai Nick Caven huohotusbiisit. Toinen raita, josta haluaisin sanoa muutaman sanasen on A-puolen ankkurina löytyvä Kyllikki Saaren Murha. Kipale on kaiken hehkutuksen ansainnut, sillä näin tiukkaa suomenkielellä esitettyä suobluesia ei joka päivä pääse kuulemaan. Ilman Kyllikkiä olisin saattanut ilkeästi sanoa tätä ko. mini- LP:tä BM6:n välietapiksi ennen varsinaista albumia, mutta nyt en sano.

Janne Örnberg

(Julkaistu BN-numerossa 1/2014.)