flash

 

 

BLACK RIVER BLUESMAN & BAD MOOD HUDSON
Double Headed Trouble
(Gecko Yell GEYER-006)

(1) Chicken In The Watch (2) Sit And Burn (3) Gone For Good (4) There Is No Relief (5) Out In The Woods (6) Madness (7) One Too Many (9) Double Headed Trouble (10) Good Thing Gone Bad

Sikarilaatikkokitara-bluesmies Black River Bluesman eli Jukka Juhola on laittanut maailmalle rumpali Andy ”Bad Mood” Hudsonin eli Antti Huttusen kanssa hienostelua karttavan rä(i)mebluesia sisältävän levyn. Meno on niin tylyä kuin vain särökitara ja junttarumpali voivat saada aikaan. Molemmat laulavat, ja laulu tulee jostain viemärin kautta. Ei tätä ainakaan belcanto-laulannaksi voi kutsua – ja silti siinä on kummaa perverssiä viehätystä.

Kun ensityrmäyksestä selvisin, alkoi uhoavan ja uhkaavan räimeen keskeltä hahmottua aivan kelpo sävelmiä. Usein käytetty unisono kitaran ja laulun kanssa on piristävää kieltämättä junnaavan laulannan ja soitannan seassa, kuten aloituskappaleessa Chicken In The Watch.

Täyttä sekoilua tuo Sit And Burn – siis psykedeliaa? Omia suosikkejani ovat viivyttelevän hitaat Gone For Good ja There Is No Relief. Ei tällainen kitararumpu -duo ole mitenkään ainutlaatuinen ilmestys, mutta sille tuntuu olevan tilaustakin, vaikka onhan se soundi hiukan rajoittunutta – mutta nämä äijät soittavat asenteella.

Aimo Ollikainen