BLACK RIVER BLUESMAN & BAD MOOD HUDSON
(Gecko Yell GEYER 007)
(1) Candy Box Blues (2) Bucket Hot Water

Mustionjoen bluesmiehen Jukka Juholan tuorein julkaisu taitaa olla jo muutaman kuukauden vanha. Lehdessämme se näyttää silti olevan esittelemättä, mistä ei tällä kertaa voi syyttää edes minua. Ehkäpä arviokappale on kadonnut jonnekin postisäkin pohjalle, mutta onneksi minulle toimitettiin jälkikäteen ihan ikioma kappale.

Black River Bluesmanin romuluinen blues on tullut varmasti tutuksi jo monille lehtemme lukijoista ja samoilla linjoilla jatketaan edelleen. Candy Box Blues tosin on ehkäpä aiempaa tarttuvampaa rytistystä, vaikka kitarariffin raskassointisuus olisi varmaan kelvannut aikoinaan jopa Black Sabbathille. Duon toisen osapuolen, rumpali Bad Mood Hudsonin raskaasti svengaava shufflen paukutus ryhdittää kokonaisuutta entistäkin maukkaammin. Mielleyhtymiä voisi syntyä vaikkapa kotimaisen Tuomari Nurmio ja Tohtori Hillilä -duon tai varhaisen Black Keysin suuntaan, mutta kyllä Mustion miehet tekevät ihan omaa juttuaan. Tällä kertaa sitä tehdään jo toisessa polvessa, sillä Candy Box Bluesin sanoittajaksi on merkitty Juholan tuolloin 11-vuotias Viktor-poika! ”Nothing in the candy box, the evil bumble bee ate ’em all.” Ei se omena kauas... vai mitenkäs se sanonta menikään...

Singlen B-puoli (tai siis nykyään toinen kappale) rullaa samaan malliin kuin nimiraitakin, vaikka nimi olisi ehkä antanut odottaa jotain kiehuvampaa. Mainiosti porisee kuitenkin.

Black River Bluesman ja Bad Mood Hudson tulevat varmasti jakamaan mielipiteitä edelleen, vaikka ns. yleisöystävällisempään suuntaan on (ainakin tällä) singlellä lähdetty. Vanhojen ihailijoiden ei ole kuitenkaan syytä pelästyä, sillä tutulla ja tinkimättömällä linjalla silti jatketaan, mutta ehkäpä joku Black River Bluesmania aiemmin vierastanut saattaisi jopa kokea herätyksen hänen primitiivibluesiinsa tämän myötä. Sehän olisi tietenkin enemmän kuin suotavaa.

Honey ”I’m all lost down in the Candy Box!” Aaltonen

(Julkaistu BN-numerossa 3/2014.)