flash

 

 

BLUESBONE
Mean Old Dog
(BBN-08, omakustanne)

(1) Bouncin’ Man (2) I Can’t Do All That (3) The Grill Is Gone (4) Rich Man’s Wife (5) Mean Old Dog (6) No Hard Feelings (7) You Got Me Moanin’ (8) If I Was A King (9) I’ve Done You Wrong (10) Running Shoe (11) I Ain’t Good For You (12) Leave Me Alone

Porilainen bluesyhtiö Bluesbone on perustettu alkuvuodesta 2001. Kolmimiehinen kokoonpano on keikkailunsa ohessa ehtinyt pykätä jo toisen pitkäsoitton markkinoille. ”Mean Old Dog” nimeä kantava kiekko ilmestyi kuluvan vuoden maaliskuun lopussa. Debyytti-cd ”Bag Of Bones” pantiin jakeluun pari vuotta aiemmin ja on myös arvioitu lehdessämme (BN 2/07). Orkesterin tämänhetkisen miehityksen muodostavat Mikko Laakso (kitara ja laulu), Lauri Häkkinen (basso) ja vuonna 2003 meseniukseen tullut Miika Perkiö (rummut). Keikoilla Bluesbonella on kuuleman mukaan rankan raju meininki ja oma omituinen tapansa sekoittaa bluesia sekä muita eri rytmimusiikin tyylejä. Livenä Bluesbone soittaakin omien kappaleiden lisäksi Freddie Kingin, Albert Collinsin, Peter Greenin, Robben Fordin yms. artistien tunnettuja blues-kappaleita.

Uudella lätyllä kaikki rallit ovat sen sijaan omaa tuotantoa ja tarkemmin ottaen Mikko Laakson blueskynästä lähtöisin. Sekaan mahtuu niin letkeää huumorisufflea kuin oikeaoppista synkeää hituribluesiakin - ja melko paljon siltä väliltä sekä ympäriltä. Rankan rouheasti etenevä aloitusralli ”Bouncin’ Man”, letkeä bluesiskelmä ”I’ve Done You Wrong” sekä hidas tunnelmapala ”No Hard Feelings” ovat kukin omalla tavallaan komeita bluesperinteen jatkumosta ammentavia tekosia. Parhaimmillaan yhtiön soitanto onkin vakuuttavaa kuin rautakanki otsassa. Myös vierailevan taitajan, Jussi Reunamäen urku ujeltaa kauniisti kuin kosmonautti kuutamolla. Väliin vakuutus ei toimi aivan samalla kattavuudella, osa ralleista on melko köykäistä kauraa ja vitsitkin vähän puujalattomia. Kaiken kaikkiaan kuitenkin tutustumisen arvoista perinnesekoitusta länsirannikolta tarjoilee Bluesbone uudella kiekollaan ”Mean Old Dog”.

Pokke Korhonen