flash

 

 

THE BLUUSTER
No More Standing Still
(Aikamedia ACD1312)

(1) If I Leave This World Tomorrow (2) Redemption (3) Doing My Time (4) Sing Me Back Home (5) Walk With Me Lord (6) The Other Side (7) No More Standing Still (8) Farmer’s Blues (9) Didn’t Do Me No Good (10) Will The Circle Be Unbroken (11) Saviour (12) Son Of God

Vuonna 2006 Seinäjoella perustettu yhtye, alunperin nimeltään The Bluester Band, koostuu seuraavista vankan gospel-pohjan omaavista muusikoista: Kim Leppänen, kitara + huuliharppu, Harry Branch alias Harri Risku, laulu + kitara, Lars Edberg, laulu + kitara, Teemu Luoma, basso ja Matti Kuivalainen, rummut + perkussiot. Lisäksi cd:llä koskettimissa on Mikael Bergholm ja rummuissa Jyri Sariola. Lars Edberg saattaa olla joillekin tuttu ajoilta, jolloin hän työskenteli Naxos-merkille. Debyyttilevy on pääsisältöisesti countryrockiin kallistuva, mukana ihan peruskantriakin ja blues-sävyjä - mutta joo, sanoisin että kantrirock-lokeroon laittaisin 99%. Hyvin amerikkalaistunnelmainen cd.

Kappaleluettelosta voi poimia mm. Johnny Cashin (2), Glen Kaiserin (1), Merle Haggardin (4), Jimmy Skinnerin (3) sekä teini-tv-stara Hannah Montanan isänä tunnetun Billy Ray Cyrusin (6). Omia kappaleita ovat (7), (11) ja (12). Levyn virallinen julkistamistilaisuus oli 30.11., jonne en kiitos VRn työvuorojen päässyt. Joka tapauksessa yhtyeellä on ollut esiintymisiä kiitettävästi ympäri Suomea ja veikkaanpa, että ruotsinkielisillä alueilla menestys tulee olemaan parempaa kuin suomenkielisillä. Syykin on selvä, kantrimusiikki eri vivahteineen on aina ollut heillä erittäin suosittua (Country Express jne.).

Yhtyeen esikuvia ovat mm. jo nuo edellä mainitut lauluntekijä-artistit sekä Elvis Presley. Lars Edberg liittyi yhtyeeseen myöhemmin ja hänellä on hieno peruskantrilaulusoundi, Harryn keskittyessä enemmän bluesahtavaan materiaaliin. Cd:llä kitarasoolot hoitaa Harry Branch, ja ilokseni huomasin, että hyvin on yhtye omaksunut tämän musiikkityylin kaikkine variaatioineen. Taitavia muusikoita ja laulupuoli pelaa myös hyvin. En voi nostaa mitään esitystä muiden yli, tasaisen varmaa on koko levyn anti. Ilman muuta yhtye kannattaa tsekata, sillä ei tämän lajin artisteja Suomessa liikaa ole – ja etenkin, kun homma toimii. Minä pidän Bluustersien musisoinnista ja toivottavasti pääsen näkemään myös livenä. Uskon, että varsinkin ne, jotka pitävät kantrista, ottavat tämän omakseen ja mikseivät muutkin, kannattaa kokeilla. Lisätietoja osoitteessa www.bluuster.com ja yhteydenotot suomeksi Matti Kuivalainen (info (at) piccumatti.fi) sekä ruotsiksi Lars Edberg (lars.edberg (at) lemkem.fi). ”No more standing still” kuvastaa hyvin levyn tunnelmaa.

Jari Salo