CHARLES WILSON
Sweet & Sour Blues
(Blues Critic 001) -15


Jenkkilän Ohiossa päämajaansa pitävä, Southern souliin ja soulbluesiin keskittyvä cd-postilevymyyntifirma Soul Blues Music (www.soulbluesmusic.com) on levymyynnin ohella pyörittänyt pitkään ja aktiivisesti omaa CDS-levy-yhtiötään. Nyt se on käynnistänyt Blues Critic -nimeä kantavan merkin, ja itse asiassa Soul Blues Music kulki takavuosina myös nimellä Blues Critic Media. Kunniakasta katalookinumeroa #001 kantava Charles Wilsonin happamanmakea bluesalbumi sekä suursuosikkini Travis Haddixin kooste-cd "It's My Time Now" ovat levymerkin ensimmäisiä tuotoksia.

Charles Wilsonilla on takanaan jo neljännesvuosisadan mittainen, parikymmentä albumia kattava levytysura, alkaen Ichibanilla v. 1991, minkä jälkeen hän on sukkuloinut melkoisen tehokkaasti levymerkiltä toiselle. Eckolla on ollut tuotoksia puolisen tusinaa ja sittemmin cd:itä on ilmestynyt mm. Tractionilla, mainitulla CDS:llä, Severnillä, Delmarkilla sekä miehen omalla Wilson-merkillä. Hänen musiikkinsa on tyypillisesti painottunut soulbluesiin sekä makuuhuone-seksismi-soul -genreen. Miksi tässä on nyt sitten tarjolla tiukka bluesalbumi? Siksi, että se on toteutettu tiiviissä yhteistyössä juuri Travis Haddixin kanssa. Haddix on cd:n tuottaja (Wilsonin ohella), hänen kynästään ovat lähtöisin levyn kaikki, usein nokkelat lyriikat omaavat kappaleet, ja lisäksi hän on soolokitaristi vastaten albumin lähes jokaisesta soolospotista. Siksipä cd pitää sisällään miltei yksinomaan modernia bluesia seassaan toki muutamat shufflet ja soulahtavammat välipalat. Wilson itse laulaa hienosti ja tukeva puhallinsektio siivittää hienostuneesti häntä sekä Haddixia. Pienenä nyanssina huomioni kiinnittyi Haddixin paikoin yllättävän takkuilevaan kitarointiin (esim kappaleella Sweet & Sour Loving), jossa mielestäni olisi ollut paikallaan vetää otto uusiksi.

Tosiasiallisesti cd:n olisi voinut nimetä vallan hyvin Charles Wilsonin ja Travis Haddixin yhteisalbumiksi, niin vahva on Travisin panos. Joka tapauksessa tämä on kuulemistani reilusta tusinasta Charles Wilsonin albumista kymmenen vuoden takaisen Delmark-cd:n "If Heartaches Were Nickles" (ks. BN 6/99, s. 51) jälkeen hänen ylivoimaisesti Bluesein albuminsa. Vuoden Top20-kamaa – Ei paha!

Pertti Nurmi

(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!