flash

 

 

COSMO JONES BEAT MACHINE
Belzeboogie
(Lipposen levy ja kasetti LIPPO-700)

(1) Fauna’s Payback (2) Turkey Deuce Bop (3) The Nature Of This Deal (4) Little Miss Dervish (5) Walking The Farang (6) Serpent’s Egg (7) Jonesed (8) Beautiful Dreamer (9) No Matter How You Pray (10) Emerald City

Hyvät naiset ja herrat, heitän ilmaan kysymyksen: Jos myöhempinä aikoina koneisiin hullaantuneella ZZ Topilla olisi ollut vastaava studiotekniikka käytössään jo alkuaikoina, olisiko se kuulostanut tältä? Mielestäni se olisi mahdollista.

Cosmo Jones Beat Machinen hypnoottiselektrosävytteinen musiikki sisältää elementtejä countrysta, jazzista, maailmanmusiikista ja kaikesta muusta. Onko se sittenkään bluesia?

Mielestäni on. Erästä savolaista bluesmuusikkoa lainatakseni, savolaiset ovat Suomen neekereitä. Afroamerikkalaisessa kulttuurissa blues on kansan syvistä riveistä lähtöisin olevien tunteiden tulkki - ja sitä on tämäkin. CJBM on jälleen kerran onnistunut tekemään kaikessa erilaisuudessaan hyvän ja mielenkiintoisen pitkäsoiton. Äänitettä markkinoi Lipposen Levy ja Kasetti ja se löytynee kaikista hyvin varustelluista levykaupoista. Hankkikaa ja ihmetelkää varpaisjärveläistä nerokkuutta.

TT Tarkiainen