flash

 

 

DADAO TRIO
What? A Fucker Asking Questions
(Dada-01)

(1) A Fucker Like Me (2) Where Are You? (3) Mermaid Song (4) Morning Thoughts (5) Cyberspace Blues (6) Hawaiian Fastfood (7) Railway Station (8) Asking Questions

Dadao Trion tarina alkoi vuonna 2003, kun bändin kitaristi Juha Sarkkola alkoi kirjoittaa bluespitoisia biisejä akustisella kitaralla. Alusta asti oli selvää, että hän halusi bändin taustalleen. Juha Tiaisen astuttua mukaan kuvioihin rumpuineen alkoivat palaset loksahdella kohdilleen. Kun Ukri Kokkonen asettui basson varteen, oli bändi valmis. Bändin debyyttijulkaisu ”Progressive Blues Traveller” oli kasettijulkaisu, ja vuotta myöhemmin bändi oli siirtynyt jo vinyyliaikaan julkaisten 4 biisin 7” ep:n ”Dadao Meets People”, ja viime vuoden lopulla bändi on päässyt vihdoin digiaikaan tämän pitkäsoiton myötä. Seuraavaa julkaisua voimme varmaan odotella varmaan blu ray -muodossa...?

Esiin noustakseen blues/roots -bändien on oltava hyviä ja albumien jo todella tasokkaita, sillä kilpailijoita tässä maassa riittää yllin kyllin. Dadao Trion debyytti on juuri sellainen levy, joka olisi helppo tyrmätä ja sanoa levyä sekahedelmäsopaksi ilman sattumia, mutta kappaleissa on syvempiä sävyjä, joihin kannattaa paneutua. Bändi saa elementit sulautumaan energiseksi ja innostavaksi kokonaisuudeksi. Dadao kuvailee saundiaan progressiiviseksi bluesahtavaksi funkiksi hiphop-vaikutteilla. Tosiasiassa se ei kerro kuitenkaan kaikkea dadaosaundista. Bändi on ottanut vaikutteita edellä mainittujen tyylien lisäksi mm. deltabluesista, Hendrixistä eikä Living Colour -vertauksetkaan ole kaukaa haettuja. Allekirjoittanut huomasi yhtymäkohtia myös Eric Galesiin, ja mikäli Gales kolahtaa, Dadao Trioon kannattaa myös tutustua. Bändin tiukka funkblues runnoo eteenpäin kuin juna. Kuulija ei koskaan pysty arvaamaan mitä seuraava biisi tuo mukanaan. Dadao Trio on vielä kehittyvä yhtye, ja ehkä siksi kuulijalta vaaditaan hiukan enemmän voidakseen löytää musiikin valttikortit. Dadao Trio poikkeaa tavanomaisesta perusjyystöstä ja löytää varmasti oman kuulijakuntansa. Dadaon kuulaan rosoinen lämpö pitää kokea.

Riku Metelinen