DAVE PEABODY
Right Now Blues
(Blind Lemon BLR-CD1502) -15


Englantilainen Dave Peabody, joka sukunimensä osalta on siis USA:n Memphisin kuuluisan hotellin kaima, on pitkän linjan blues- ja roots-artisti. Ja kun hän muotoilee sinisiä säveliä, kyse on suoranaisesta ja varsinaisesta blues-musiikista eikä mistään bluesrockista, rockbluesista tai edes brittiläisestä r&b:stä. Mitäpä muutakaan voi odottaa vuonna 1948 syntyneeltä mieheltä, joka aloitti julkisen soittelun jo yli 50 vuotta sitten versioimalla 20- ja 30-lukujen bluesia sekä samojen aikojen jug band -tuotoksia?

Saksalaisen Blind Lemon -merkin tutun tyylin mukaisesti esillä on hyvällä maulla valittua ja taiten tulkittua perinnemusiikkia. Blues-sektorin helmiä edustavat mm. Mississippi John Hurtin Got The Blues, Can't Be Satisfied, Oscar "Buddy" Woodsin Evil Hearted Woman Blues, Frank Stokesin Right Now Blues, Leroy Carrin Muddy Water ja Shady Lane Blues sekä klassinen 61 Highway. Peabodyn omia ja aika kevyenoloisia teoksia on mukana kolmen kappaleen verran, ja joukosta löytyy myös jonkin verran entisten aikojen iskelmällistä rallatusta.

Jokaisella otoksella on kuultavissa Daven leppoisaa lauleskelua ja akustista kitarointia. Luultavasti tuottaja Thomas Scleikenin aloitteesta pääartistia myötäilee viidellä esityksellä viulisti Regina Mudrich, jonka ymmärtäväinen panos täydentää miellyttävällä tavalla niiden antia. Näin on siitä huolimatta, että Mudrich on korkeasti koulutettu konserttimuusikko.

Kysymyksessä on jälleen kerran varsin tasokas Blind Lemon -julkaisu. Viime aikoina olen hankkinut niin vähän tuoreita äänitteitä, että saatan hyvinkin jättää tämän vuoden parhaiden luettelon laatimatta. Mutta jos sattuisin sellaisen tekemään, Dave Peabodyn uutuuden listaamista ei tarvitsisi pitkään harkita.

Vesa Walamies

(Julkaistu BN-numerossa 3/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!