flash

 

 


DETROIT
IV
(KC Sound KC-007)
(1) Our Friends (2) Keep On Pushing (3) Hard Luck Story (4) I'm Cutting Out (5) One Way Out (6) Help The Child (7) I'm Crazy (8) The Great University Of Hard Knocks (9) I Want You Back (10) Sugar Sweet (11) Blue Season (12) Dream On (13) I Wouldn't Lay My Guitar Down

Tämä on nimenmukaisesti Detroit-yhtyeen neljäs levy, mutta ensimmäinen minun korvilleni. Useimmat kappaleet ovat omaa tuotantoa, säveltäjänä laulaja Roland Wilson, paitsi hitaan hurmaavan ”Help The Child” -balladin on säveltänyt Kari Salli, Rolandin sanoihin. Roland Wilson on lähtöjään Detroitista yhtyeen nimen mukaisesti. Vain urat 5, 10 ja 13 ovat lainatavaraa. Niistä ”One Way Out” on tutumpaa lajia, Sonny Boy Williamsonin kappale on saanut hiukan erilaisen tulkinnan, rockaavalla otteella soitetun.

Yhtyeessä soittavat Roland Wilson (laulu, kitara, harppu), Martti Toivari (piano, urut, syntikka), Teijo Saarinen (basso) ja Christer Karjalainen (rummut). Mukana levyllä ovat myös entiset jäsenet Sasa Opacic ja Elmo Karjalainen viimeisellä kappaleella ”One Way Out”, joka onkin oivallinen kitaroiden rutistus päätöskappaleeksi.

Ilmeisen tuotteliaan Roland Wilsonin säveltämät kappaleet ovat tasalaatuisia, soitanta on tyyliltään vaihtelevaista, on rutistusta ja hienovaraisempaa jatsin suuntaan kallellaan olevaa menoa, kuten vaikka 7 ja 9. Varsinkin urut antavat jatsillista leimaa.

Kokonaisuudessaan aika miellyttävää musiikkia tarjoilee Detroit.

Aimo Ollikainen