flash

 

 

EDDIE C. CAMPBELL
Mind Trouble - Chicago Blues Sessions Vol.68
(Wolf 120.916CD)

(1) Do What You Wanna Do (2) Mind Trouble (3) You Worry Me (4) The Bug (5) Head Clear (6) Everything Gonna Be Alright (7) Alimony (8) Life Is Like A Game (9) Shake For Me (10) Five And A Half (11) Vibrations In The Air (12) Devil’s Walk (13) Loneliness And Me (14) Eddie’s Rock (15) Head Clear (horn mix) (16) Please Love Me

Historia toistaa itseään ja niin tekee nyt Perttikin. Aion nimittäin törkeästi toistaa suunnilleen sen, tosin tiivistettynä, mitä lausuin tästä albumista loppuvuonna 1986 (BN-6/86). CD sattuu olemaan yksiyhteen kopio samannimisestä Double Trouble -tuplavinyyliälppäristä ja havaitsin mielipiteeni olevan kutakuinkin samoilla linjoilla kuin jo 20 vuotta sitten. Alkuperäinen hollantilainen Double Trouble –julkaisu ei ollut oikeastaan aito tupla-LP, sillä sen kakkoslevy oli 45 rpm-kierrosnopeudella pyörivä eräänlainen maxi-EP. Levyfirman varastoon ei ollut selvästikään jäänyt yhtikäs mitään, millä olisi tuonut lisäarvoa CD-uusiolle. Koko tuotoksen pituuskesto on reilut 60 minuuttia.

Elikkä: Eddie C:llä on takanaan iso joukko nuoria päteviä hollantilaismuusikoita ja monipuolisuuden takaamiseksi osalla kappaleista on mukana puhallinsektio. Eddien heimoveljiä edustavat Euroopassa 80-luvulla viihtyneet harpisti Johnnie Mars ja siihen aikaan nuoren polven kitaristi ja sittemmin kuollut Elisha Blue Murray (joka laulaa kappaleen 13) sekä parilla raidalla mukana oleva Tom ”Mad” Jones. Musiikki on Eddien tyylille ominaista ja hänelle hyvin istuvaa hieman lakoonista keskitempoista tai hidasta bluesia. Hänen puhdas, kuulakas West Side –koulukuntainen sormipikkauksensa on yksinkertaisuudessaan ilo korvalle, vaikka kitarasoolot ovat rakenteeltaan hieman turhan samanoloisia. Marsin vahva ote on levyn piristysruiske. Kappaleista on valtaosa merkitty Eddie C. Campbellin nimiin. Totuuden nimissä monet niistä ovat aika härskin suoria ”lainoja” kuten instrumentaalit (4, 10, 14), jotka juontavat Freddie Kingiin ja Earl Hookeriin. Korostin aikanaan tuplavinyylin jälkimmäisen, 45-kierroksisen osan turhuutta kokonaisuuden kannalta. CD:llä kyseessä ovat raidat 12-16.

Wolf–levymerkin loppumattomaan Chicago Blues Session –sarjaan kirjatun ceedeen kansivihko on kovin vaatimatonta luokkaa. Cub Kodan ylimalkaiset kansitekstit ovat jopa virheelliset, kun niissä väitetään alkuperäisen albumin olevan vuodelta 1988. Eddie C. Campbell itse kuuluu olevan tätä nykyä(kin) aika hyvässä vedossa Chicagossa - näin raportoidaan.

Pertti Nurmi