flash

 

 

ERIC BIBB with STAFFAN ASTNER
Troubadour Live
(Telarc 32760-02)
(1) The Cape (2) Introducing Staffan Astner (3) New Home (4) Troubadour (5) Shavin’ Talk (6) Walkin’ Blues Again (7) Tell Riley (8) Connected (9) New World Comin’ Through (10) Thanks For The Joy (11) For You (12) Put Your Love First (13) If You Were Not My Woman

Eric Bibbin aika mones ja viimeisin julkaisu on live-taltiointi Ruotsin Uppsalasta klubilta nimeltään Katalin and All That Jazz. Paikan omistaja on Katalin Varga ja Bibb on esiintynyt siellä vuosien varrella useastikin, joten tämä on sellainen kunnianosoitus klubille ja sen porukalle. Kyseessä on entinen SJ-rautateiden tavaramakasiini, joka näyttää kuvissa komealta ja “siistiltä”. Esiintyjinä näyttää olevan ruotsalaisia ja kansainvälisiäkin tähtiä.

Eric Bibb laulaa komealla baritonillaan ja soittaa akustista kitaraa. Staffan Astner on Ericin tuttava vuosien takaa ja hän soittaa sähkökitaraa, taitavasti ja nyanssoiden. Staffan Astner on esiintynyt monien suuruuksien kanssa (kuten Ray Charles, Ian Hunter, Celine Dion, Roxette) ja muodostaa Per Lindvallin (rummut) ja Sven Lindvallin (basso) kanssa yhtyeen Bronk.

Levyllä kaksikon yhteisiä esityksiä luonnehtii hyvin nimikappale Troubadour, jossa hän laulaa olevansa blues-mies, gospel-laulaja, ja rock’n’roll-hemmo – ja kuitenkin trubaduuri. Rentoa ja letkeää on meno muillakin duon esityksillä.

Neljällä kappaleella (8-11) on mukana gospel-trio Psalm4, joka muodostuu laulajista Glenn Scott, Andre DeLange ja Paris Renata. Ei mitään, oivan lisän yhtye tuo gospel-sävyisellä laulannallaan. Lisäksi Glenn Scott soittaa pianoa ja tamburiiniakin on tarjolla, niinpä meno on paikoin jopa kiihkeää.

Levyn lopussa on kaksi studiossa äänitettyä bonus-kappaletta enemmän orkestraalisella kompilla. Kappaleella ”Put Your Love First” on Ericin duettoparina australialainen muusikko-laulaja Troy Gasser-Daley. En häntä tunne, mutta hyvä ääni hänellä on.

Vain aloituskappale ”The Cape” on täysi laina; se on Guy Clarkin ja kumppaneiden tuotannosta. Muut laulut Eric Bibb on säveltänyt sanoittanut itse, tosin muutamalla on kaveriapua ollut tarjolla (4, 11, 12, 13). Hyviä säveliä on Eric löytänyt ja koko tuotanto on ensiluokkaista. Todella nautinnollinen levy.

Aimo Ollikainen