flash

 

 


GEORGE 'HARMONICA' SMITH
Teardrops Are Falling – Live In 1983
(Electro-Fi 3423)
(1) Intro by Spider (2) Teardrops Are Falling (3) Love That Woman (4) Key To The Highway (5) I'm A Man (6) Crazy About You Baby (7) Big Boss Man (8) Juke (9) Goin' Down Slow (10) Woke Up This Mornin' (11) Harp Stomp

Äänitetty Chuy's-klubilla, Tempessä, Arizonassa heinäkuussa 1983

Saada uusi, ennen kuulematon äänite George “Harmonica” Smith'lta on todellakin ennenkuulumatonta, upeata, odottamatonta, ja yllätti itseni täysin. Teardrops Are Falling -levy on konserttiäänitys kesäkuulta 1983 vain muutamaa kuukautta ennen Smithin kuolemaa ja 100% bluesia. Mies itse kuulostaa olevan julmetun kovassa iskussa, mikä ei itselleni suurempi yllätys ole. Yllättäviä sen sijaan ovat taustayhtye Rocket 88'sin ja erityisesti kitaristi Buddy Reedin osuudet. Buddy Reed ja Jerry Smith olivat George Smithin muusikkotuttuja jo 70-luvun alun ”No Time For Jive”- ja ”Tough Dude” -levytyksistä lähtien ja Reed, Tarsha sekä Rotolli taas toisilleen tuttuja Rocket 88's -yhtyeestä. Rocket 88's-harpisti ”Bullet” Bill Tarsha osoittaa viidessä kappaleessa (3, 5, 7, 10, 11), ettei ole mikään turha mies hänkään harpun kanssa pelatessaan. Pallilla istuskeleva Rotolli taas on monilla lavoilla kannuksensa hankkinut rumpali.

Smith kertoo leikillään jonkun pyytäneen häneltä Little Walterin kappaletta ”Juke”. Smith toteaa, ettei tunne sitä, eikä ole kuullut yhtään Walterin levyä mutta koitetaan... ja sitten mennään; next to Walter, ja kyllä Walterin ”Crazy About You Babykin” kertoo, että aika läheltä Pikku Wallua on seurattu. Musiikillisesti levy on tutun vahvaa Chicagoa Smithin yhteiseltä ajalta Muddyn kanssa sekä sen jälkeistä West Coastia. Viime mainituista vahvaa näyttöä antavat levyn kolme viimeistä kappaletta; ”Goin' Down Slow”, ”Woke Up This Mornin'” (joissa Bullet Bill Tarsha tekee vahvan duunin Smithin vetäessä väliin hiukan henkeä) sekä ”Harp Stomp” -instrumentaali, jossa molemmat harpistit tuuttailevat vuorotellen ja väliin vähän lomittainkin.

Teardrops Are Falling on hieno BLUES-levy ja sen julkaiseminen on tosi kulttuuriteko. Toivottavasti saisimme kuulla vastaavia enemmänkin – no haaveillahan aina saa!

Omassa listassani levy hyppäsi suoraan vuoden levyjen listaan, ja on autiosaarimatkallekin ihan varteenotettava valinta!

Jari Kolari