JUSSI SYREN & THE GROUNDBREAKERS
Bluegrass Singer / The Banjo Song (cd-single)
(Home of Bluegrass HOBG-002) -15


20-vuotista taivaltaan kuluvan vuoden marraskuussa uuden täysimittaisen albumin muodossa juhliva Jussi Syren & The Groundbreakers on täydellinen esimerkki siitä, mihin päättäväisyydellä ja tiukalla työmoraalilla varustettu yhtye voi jopa täällä kaukana pohjolan perukoilla edetä, vaikkei sen edustama musiikinlaji valtakunnan tasolla kaikkein me-diaseksikkäimpään lokeroon asettuisikaan. Niin vain on silti Groundbreakerskin julkaissut säännöllisesti uusia pitkäsoittoja ja keikkaillut sen minkä on ehtinyt, aina suuressa Amerikassa saakka.

Tulevalta merkkipäivälevyltä lohkaistun sinkkumaistiaisen avaa Groundbreakers-liideri Syrenin musiikki-orientoituneen elämäntavan motiiveja valottava Bluegrass Singer. "Tässä sitä ollaan mitä ollaan eikä muuksi enää muututa", on asialleen totaalisesti omistautuneen artistin sanomana uskottavuuskertoimeltaan kokolailla maksimaalista luokkaa.

Cd-singlen toinen poiminta The Banjo Song lienee yksi jollei ensimmäisistä niin joka tapauksessa harvoista rehellisistä tribuuttikappaleista banjon soittajille. Groundbreakersin Tauri Oksala on tällä saralla henkilökohtaisestikin maailmanluokkaa – joten banjistilegendojen tyylien medleynomaisen esittelyn ohella on hän ilman sanan sijaa oikeutettu nostamaan stetsoniaan myös itselleen.

Pete Hoppula

(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!