flash

 

 

HADDEN SAYERS
Hard Dollar
(Blue Corn Music 677967110129)
(1) Take Me Back To Texas (2) All I Want Is You (3) Back To The Blues (4) Inside Out Boogie (5) Lap Of Luxury (6) Flat Black Automobile (7) Sweet Texas Girls (8) Crush On You (9) Ain’t Comin’ ‘Round No More (10) Hippie Getaway (11) Burnin’ Up (12) Room 155 (13) Moneyshot

Tämä on kovia kokeneen Hadden Sayersin seitsemäs levy. Uransa aikana mies on nähnyt levy-yhtiöiden menevän nurin, managereiden lopettavan, palkkioiden jääneen saamatta sekä bändijäsenen kuolevan keikan yhteydessä. Näiden tapahtumien jälkeen Sayers teki uravaihdoksen ja jätti bluesin kokonaan, kunnes Ruthie Foster otti yhteyttä. Sen myötä uusi levy-yhtiö perustettiin viime vuoden puolella. Hard Dollar on tämän prosessin tulos.

Levy on aika tasapainoinen sekoitus repäisevää texasbluesrockia, bluesia ja tunteikkaita balladeja. Sayers on ottanut vaikutteita monelta esikuvalta, mm. Willie Dixonilta, Lightning Hopkinsilta, Freddie Kingiltä ja Hubert Sumlinilta. Vaikutelmani on se, että miehen pyrkimyksenä on ollut bluesin perinteiden jatkaminen unohtamatta kuitenkaan oman henkilökohtaisen leiman jättämistä. Sanoisin, että hän onnistui tavoitteessaan miltei täydellisesti.

Sayers on mielestäni parhaimmillaan rokkaavammissa kappaleissa. Näistä yksi helmi on ”Take Me Back To Texas”, joka suorastaan räjähtää käyntiin. Tarttuva on myös ”Ain’t Comin’ ‘Round No More” funkrytmeineen. Miltei joka kappaleessa on kitarafanille mannaa Sayersin toimesta, mutta ”Burnin’ Up” ansaitsee huomiota Phil Clarkin lähes huimaavan huuliharppusoolon vuoksi.

Levyllä on oikeastaan vain kaksi heikkoa lenkkiä, ”Back To The Blues Blues” ja ”Room 155”. Ensiksi mainittu on soulahtava balladi Ruthie Fosterin kanssa. Levyn kulmakiveksi mainostettu kappale on mielestäni ylipitkä sekä hiukan unettava. Toiseksi mainitussa, Sean Costellon muistolle omistetussa raidassa on sama rasite. Sayersin kitarasoolo kuitenkin pelastaa sen. Kaiken kaikkiaan kuuntelemisen arvoinen levy!

Miranda Lindqvist