flash

 

 


JERRY WILLIAMS
Alright
(Sonet/Universal 060252784824)
(1) Blue Jean Bop (2) Your True Love (3) Cancel The Wedding (4) I'll Never Let You Go Little Darlin' (5) The Shape I'm In (6) Rebound (7) I Can't Sleep (Without You) (8) Pretend (9) Corinne Corinna (10) Rockin' Love (11) Sag, Drag And Fall (12) Small Town Hero (13) Since I Met You Baby (14) Peppermint Twist (15) These Pills (16) Two Sunsets

Jerry Williams oikealta nimeltään Sven Erik Fernström (s. 15.4.1942, Solna) on ruotsalainen rocklaulaja. Hän tuli tunnetuksi 1960-luvun alussa The Violents -yhtyeessä, mutta siirtyi sitten soolouralle. Jerry Williams oli niin suosittu myös Suomessa, että hän jopa esiintyi Iisalmen kaupungintalolla, joka oli suosittu tanssipaikka. Olettaisin, että elettiin vuotta 1963; tuo Jerry Williams & The Violents -konsertti oli jotakin järisyttävää. Vaikka oltiin tanssipaikalla, tuskin kukaan tanssi, ihmeteltiin vaan. Kuinka voi olla meno kipakkaa. Jerry lauloi tai esitti vanhoja rockettirolli-kappaleita ennennäkemättömästi ja niitä hittejään, kuten ”Dangerous Happiness”, ”Number One” ja ”Twistin‘ Patricia”. Ja sitten valot vaihtuivat värillisiksi ja ”Ave Maria No Morro” aivan hämmensi.

Herran jestas, siitä on melkein 50 vuotta! Ja Jerry Williams on melkein 70, mutta laulu sujuu, melkein paremmin kuin silloin ennen. Ainakin ääni on tummempi ja madaltunut iän mukana. Samalla tiellä tässä ollaan. Jerryn uudella levyllä on laajasti ottaen rock and rollia; rockabillyä, twistiä ja “myöhäisteini”-hempeilyä. Levyn aloittava kappale on suoraan rockabillyn laulukirjasta, ”Blue Jean Bop”. Jerryn versio ”perutaan häät” -temantiikasta, ”Cancel The Wedding ”näkyy olevan Svensktoppen-listalla kärkipäässä. Ei huonosti rockivaarilta. Levyllä on monia todella tuttujakin kappaleita, jopa näin homekorville kuluneitakin (9, 13 tai 14), mutta eipä tuo haittaa.

Mukana on aika liuta muusikoita, vain (4) on esitetty pelkän pianon säestyksellä. Levyn perusluonteen mukaisesti soittajissa on kantri/rockabilly -yhtyeen Fatboyn kantavia voimia; Marcus Källström rummuissa ja suomalaissyntyiset soittajat Hannu Kiviaho kitarassa ja Alf Östlund läskibassossa. Jerry on keikkaillutkin Fatboyn kanssa. Tämä on Jerrry Williamsin ensimmäinen studiolevy yhdeksään vuoteen. Juha Vainion miettein; tasaista on meno ja viihdyttävää ja Alright.

Aimo Ollikainen