flash

 

 

JESSIE LEE MILLER
Now You’re Gonna Be Loved
(Goofin’ GRCD 6141)

(1) Now You’re Gonna Be Loved (2) Pennies On The Railroad Track (3) You Told Me A Lie (4) Invitation To The Blues (5) All Or Nuthin’ Gal (6) Honey, Honey (7) Because Af A Lie (8) Cryin’ Alone (9) Not For Nothing (10) Haunted By A Memory (11) It’s A Lonely World (12) Ten Tons Of Love (13) You Are My Sunshine (14) Ah, Poor Little Baby
(ilmestynyt alunperin omakustanteena vuonna 2006; raita 14 bonus-kappale)

Michiganissa syntyneeltä, mutta nykyään Texasissa vaikuttavalta, työkseen antiikkia entisöivältä Jessie Lee Milleriltä on julkaistu tätä levyä aiemmin kaksi kiekkoa.

Uutuus-cd ”Now You’re Gonna Be Loved” pelaa pitkälti keskitempoisilla ja hitailla numeroilla, joilla pääsevät loistamaan paitsi melodiat niin myös Jessie Leen voimakas ääni. Solisti on saanut lisäksi kokeilla sävelkynänsäkin terävyyttä. Omista kappaleista (2) on nätti tunnelmapala, (8) lähes jatsiksi taittuva hituri ja (11) terhakka ralli, joka yltyy jo ihan rockiksi asti. Vahvoja mediumeja riittää, ja esim. (3) ja (4) vakuuttavat hienoilla sävelkuluillaan. Raita (7) on puolestaan selkeä slovari ja sävyltään varsin alakuloinen. Raita (9) on tietysti Sean Mencherin mini-klassikko. Tämä hieno fiilistely saa osakseen todella hienon tulkinnan. Ainoastaan kitaran ja laulun kera esitetty (13) on niin ikään vähäeleisyydessään kaunis ja vaikuttava balladi.

Luonnollisesti levyllä myös irrotellaan. Kiekon kovin rokittelu, Bill Craddockin alkujaan vuonna 1958 levyttämä ”Ah, Poor Little Baby” on jätetty biisilistan viimeiseksi, mutta avauksena kuultava nimikappale on sekin vauhdikas jazz-elkeinen veto. Hyvää menoa ja meininkiä piiskataan myös raidoilla (5), (6), (10) ja (12). Turhia selittelemättä: Miller tekee albumillaan erittäin hyvää jälkeä.

Mikke Nöjd