flash

 

 

THE JOLLY BE GOODE feat. Rintasaari, Nättilä & Max
Still No Ballads
(Goofin’ GFCD 6152)

(1) Sex Tapes (2) Don’t You Just Know It (3) She’s So Mean (4) I’m Not A Homo (5) Don’t Cry For The Moon (6) Hey You, Fuck You (7) I Can Tell (8) Chuck Berry Shoes (9) Goodtime Rock’n’Roll

20 vuotta sitten oltiin 20 vuotta nuorempia, käytiin paarissa lähes joka ilta (muistaakseni) ja kuunneltiin uutta ihmeellistä rokkiyhtyettä Jolly B. Goodia. Tarpeeksi simaa nautittuani olin valmis julistamaan ko. orkesterin maailmankaikkeuden ihmeellisimmäksi ilmiöksi. Miten noi jätkät voi tietää noin tasan tarkalleen, mitä mä diggaan ja haluun kuunnella. Olin löytänyt hyvin kehittymättömään musiikilliseen makuuni ja olemattomaan musikaalisuuteeni sopivan oivan kohteen. Ja niin oli moni muukin kadun tallaaja asian oivaltanut. Jollyillä tuntui menevän lujaa. Maanläheinen rehellinen ränttätänttä rytmibluusi oli kurssissaan ja keikkaa riitti, yleisö mylvi ja levyjäkin ilmestyi. Mutta sitten äijät vaihtui, homma hiipui, lopulta bändikin hajosi. Meikäläisen musiikkimaku tai korva ei sen sijaan ole kehittynyt mihinkään suuntaan, korkeintaan vähän on taantunut sitten syntymän.

Niinpä onkin suuri ilo kuulla pitkästä aikaan, kun Rintasaaren Mikko mylväisee kalsariensa pohjasta “Meetwurstia perseeseen”, “ I’m Not A Homo” tai muita kuolemattomia säkeitä. Eihän toi meininki ole mihinkään kadonnut, vaikka aikaa ja housuja onkin kulunut. Elikäs nyt armon vuonna 2008 ollaan tarkkaan ottaen liikkeellä nimellä The Jolly Be Goode feat. Rintasaari, Nättilä & Max ja ko. kokoonpanossa on mukana kaksi alkuperäistä Jollyä. Nimittäin Mikko Rintasaari on vaihtanut rumpupalikat kitaraan, mutta laulu raikaa edelleen. Ja suht’ hyvin bändin alkuperäisen kitaravirtuoosin Kössi Kotilan temput on Mikonkin hallussa. Teppo Nättilä hoitaa basistin tonttia niin kuin silloin ennen. Uutena yhtiökumppanina on rumpujen taakse löytynyt mies nimeltä Max. Tällä miehityksellä on tarkoitus tehdä keikkoja harvakseen ja tarkkaan valituissa paikoissa. Ja ohjelmisto koostuu pääosin kahden ensimmäisen Jolly B. Good albumin kappaleista, ohessa kuullaan myös lainabiisejä, muun muassa Hurriganesia, Piratesia, Dr. Feelgoodia ja vanhoja rokkiklassikkoja.

Myös uusi The Jolly Be Goode -albumi “Still No Ballads” on pantu purkkiin ja se julkaistiin kesäkuussa 2008. Yhtenä iltapäivänä muutamassa tunnissa Juha Takasen Äänistudioilla äänitetty albumi pitää sisällään yhdeksän esitystä, kaksi lainapiisiä “I Can Tell” ja “Don’t You Just Know It” sekä seitsemän vanhaa Jollyjen tuttua hittikappaletta mm. “Hey You, Fuck You”, “Sex Tapes”, “I’m Not A Homo”, “She’s So Mean” ja “Chuck Berry Shoes”. Ja täytyy sanoa, että vaikka vettä Vantaassa onkin jonkin verran virrannut, on homma lähes entisellään. Levyä kuunnellessa alkaa lähes välittömästi tehdä mieli taas simaa ja tippaleipiä… sekä rokata ja rollata rajusti. Eipä sitten muuta kuin levy jälleen kerran uudestaan soimaan ja “kvak kvak kvak...”

Pokke Korhonen