flash

 

 

JUSSI HÄMÄLÄINEN
I Will Stay
(omakustanne)

(1) I Will Stay (2) Nobody Knows The Trouble I’ve Seen (3) Samba Pa Ti (4) Love Me Tender (5) Galliard

Akustisen kuusikielisen taitaja Jussi Hämäläinen jatkaa tutuilla linjoillaan. Tämä ep on täynnä pienimuotoisia, mutta kekseliään toimivia sovituksia tutuista kappaleista yhdellä omatekemällä ryyditettynä. Hurriganes-tulkintana kansakunnan kollektiiviseen muistiin ikuisesti porautunut Lollipops-ralli (1) saa Hämäläiseltä jännittävästi rytmitetyn lattarihenkisen käsittelyn. Kansakoulun laulukirjasta tuttu (2) puolestaan koristellaan hauskalla introlla ja codalla. Sovituksessa on instrumentaalimusiikissa välttämättä tarvittavaa vaihtelua. Etenkin rytmisten elementtien ylläpito kerää pisteet.

Santana-klassikko (3) työstetään helmeilevän kevyellä otteella. Lopun feidaus hieman yllättää, koska Hämäläinen taltioi tulkintansa aina livenä. Samaa kuplivaa soundimaailmaa edustaa myös Elvis-veto (4). Varsinkin melodian pohjalta improvisoitu jakso viehättää. Miehen omaa tuotantoa oleva ja jopa klassiseen tyyliin vivahtava (5) poikkeaa hieman muiden biisien lattarilinjasta, mutta toimii omalla tavallaan sekin.

Hämäläinen on tyylitajuinen kitaristi, mutta ei mikään tajunnanräjäyttäjä, vaan pikemminkin pienimuotoisten tunnelmakuvien luoja. Hän osaa sovittaa tutut kappaleet itselleen sopiviksi. Näitä kuuntelisi hiekkarannan cocktailbaarissa ihan mielikseen.

Lisätietoa: www.jussihamalainen.net ja www.myspace.com/jussihamalainen

Antti Vainio