flash

 

 

KEIJO
Never Ending Blues
(Ikuisuus IKU-011)

(1) Guitar On The Highway (2) Old Dusty Road (3) Ain’t Got No Home (4) New York Town (5) Never Know Why (6) She’s A Rolling Stone (7) No More (8) Break The Chains (9) Blue Hum (10) Gone That Way

Keijon levy on äänitetty vuosina 2006-2007 Jyväskylässä ja Kuusankoskella demotasoisesta äänenlaadusta päätellen hyvin vaatimattomilla laitteilla. Se voidaan kuitenkin laskea tämän äänitteen sisältämän musiikkityylin kohdalla eduksi. Levyn kappaleista puolet on omia ja puolet lainatavaraa. Covereista kolme on Woody Guthrien (2, 3, 4) sävelarkistosta. Hyvin onkin Keijo tuon hobo-henkisen esitystyylin sisäistänyt.

Omat biisit ovat äänityshetkellä improvisoidun makuisia instrumentaaleja, sopivia yksinäisten mietiskelyhetkien siivittäjiksi. Niitä on vaikea asettaa mihinkään tiettyyn kategoriaan kuuluvaksi – todellista maailmanmusiikkia. Vaikutteita on imetty niin Jenkkilästä, Intiasta kuin Tiibetistäkin.

Levyn kantta koristava palava kitara ei ole tulosta Keijon turhautumisesta musiikkibisnekseen vaan sen on kuvaa varten uhrannut Lauri Hartman. Keijon poikkitaiteellisista äänitteistä saanemme siis nauttia jatkossakin.

TT Tarkiainen