KENNY WAYNE SHEPHERD
Goin’ Home
(Mascot/Provogue PRD 74382)
(1) Palace Of The King (2) Everything Gonna Be Alright (3) I Love The Life I Live (4) The House Is Rockin’ (5) Breaking Up Somebody’s Home (6) You Done Lost Your Good Thing Now (7) You Can’t Judge A Book By the Cover (8) Boogie Man (9) Looking Back (10) Cut You Loose (11) Born Under A Bad Sign (feat. Keb Mo’ & The Rebirth Brass Band) (12) Still A Fool (13) Three Hundred Pounds Of Joy (14) Can You Hear Me (15) Trick Bag

Kahdeksannella studioalbumillaan ”Goin’ Home” Kenny Wayne Shepherd vie kuuntelijat takautuvalle matkalle sellaisten kappaleiden kera, jotka ensimmäisenä sytyttivät hänen rakkautensa bluesiin. Kappaleita on valittu mm. Kuninkailta (Albert, B.B. ja Freddie), Bo Diddleyltä, Stevie Ray Vaughanilta ja Lee Dorseyltä. Vaikka ajatus lainakappaleista tehdystä blueslevystä ei välttämättä kuulosta ideana kauhean omaperäiseltä saati järkevältä niin oikein toteutettuna se sitä kuitenkin on. Etenkin kun tällä kertaa ne kaikkein tutuimmat kappaleet ja loppuun kalutuimmat luut on jätetty pois. Albumin valikoimasta saa sen käsityksen, että valintoja on hiukan mietitty eikä lähdetty puskemaan yli siitä, mistä aita on kaatunut.

Levy on toteutettu runsaan vierasjoukon kera, mikä ei sekään ole niitä kaikkien originelleimpia ideoita, mutta tällä kertaa homma toimii. Vanhan liiton miesten avustamana perinteisellä tekniikalla ja alkuperäisten hengessä toteutettu albumi on varsin onnistunut kokonaisuus. Mukana on monia allekirjoittaneellekin tärkeitä kappaleita, kuten 4, 7, 11 ja 14. Levyllä ei ole yhtään heikkoa hetkeä eikä yhtään täyteraitaa. Tällaista jälkeä saa aikaan ryhmä asiansa osaavia muusikoita, jotka ovat vain istuneet alas ja alkaneet soittaa rakastamaansa musiikkia. Autenttisuus ja uskottavuus ovat käsitteitä, jotka nousevat usein tällaisten levyjen kohdalla esiin. Molemmista asioista täytyy antaa Shepherdille täydet pisteet, hän on kotiläksynsä tehnyt. Intohimo musiikkiin välittyy levyn kappaleista.

”Goin’ Home" on yksi niistä albumeista, joiden pariin tulee palattua uudestaan ja uudestaan kerta toisensa jälkeen kyllästymättä siihen. Olkoonkin, että kyseessä on coveralbumi niin uskoisin tämän löytyvän aika monen henkilön vuoden levyjen listauksesta. Perinteisten levysoitinten omistajille tiedoksi, että kiekosta on saatavilla myös vinyyliversio.

Riku Metelinen

(Julkaistu BN-numerossa 3/2014.)