KINGS OF MOONSHINE
Brutal Display Of Love (LP)
(Ei-No Records #)
(1) Bad Luck Love (2) Rebel Blood (3) Falling On The Sand (4) Restraining Order (5) Rainbow Hits The Land Fill (6) Devil In A Bottle (7) Bone Town (8) I Wanna Scratch Your Dog (9) Brutal Display Of Love (10) Jail Of Your Arms

Tarinan mukaan Kings Of Moonshine on perustettu vaihtoehtona pontikanpoltolle eräänä huhtikuisena aamuna 2010. Kävi nimittäin niin, että poliisit olivat edellisenä yönä puuttuneet sällien bisneksiin takavarikoimalla keittovälineet. Krapulaa ja toimettomuutta potiessaan yhtyeen laulaja/kitaristi Jarkko Viinamäki ja basisti Niko Aalto päättivät perustaa bändin. Myöhemmin herrat onnistuivat paisuttamaan uhkailemalla ja kiristämällä kokoonpanon seitsenhenkiseksi alternative country -ryhmäksi.

Tästä, pontikkabisneksestä säästyneillä rahoilla tuotetusta, ensialbumista kuulee, ettei ollut lainkaan huono veto siirtyä tislaushommista musiikin pariin. Vaikutteet Skip Jamesista aina Waylon Jenningsiin ovat läsnä, mutta silti bändi on lähtenyt rohkeasti toteuttamaan omaa visiotaan. Laulajana Viinamäki on katu-uskottavan rahvaanomainen, esimerkkinä tästä mainittakoon pelkästään Antti Vuorenmaan pedal steelillä säestetty albumin nimibiisi Brutal Display Of Love. Viinamäen laulutulkinnassa on jotain hyvin sielukasta ja hänen kärsimyksensä varsinkin em. kappaleessa on hänen totuutensa. Riipaisevien balladien vastapainoksi tarjolla on I Wanna Scratch Your Dogin kaltaisia vauhdikkaita pontikkaralleja, joissa vaihtobasso jytkyttää, banjo soi ja paska lentää kuten pitääkin.

Mielestäni Kings Of Moonshine välttää hienosti tämän kaltaisen musiikin sudenkuopat ja onnistuu luomaan varsin ehyen kokonaisuuden. Jahka bändi sattuu kevään aikana keikalle kotikulmilleni niin aion (tunnelmasta riippuen) huojua tai rähjätä eturivissä.

Janne Örnberg

(Julkaistu BN-numerossa 2/2014.)