flash

 

 

KNUCKLEBONE OSCAR
Back From The Jungle
(Rookie RR62CD)

(1) Rockabilly Messiah (2) Loose Trigger Billy (3) Bantam Fight (4) Heart Of The City (5) Red Pony Tail (6) Chicken Lover (7) Two For The Price Of One (8) Hot Rod Baby (9) Mona Liza (10) Boogie Bedouin (11) Back To The Jungle

Knucklebone Oscar, tuo Sheik of the jungle, ravisuttaa taas betonia. Hysteeristä rockabillyä ja bluesrockia potkivaa musaa on siis jälleen kerran tarjolla. Irtiotto bluesista on lopullisesti tehty ja tarjolla on levyllinen rouheaa jytkettä, räimettä ja jyystöä. Kuten tarkkasilmäiset lukijamme huomasivat, ei kyseessä ole suinkaan mikään uusi levy vaan tuo BN 224:ssä jo kertaalleen arvioitu. Kyseessä on saksalaisen Rookie Recordsin julkaisu, joka - ikävä kyllä - on sisällöltään aivan sama kuin tuo Bluelight-julkaisu. Mielenkiintoiseksi asian tekee kuitenkin se, että Rookie on julkaissut ”Junglen” myös vinyyliversiona, jolta löytyy bonusbiisinä Sonics-cover ”Strychnine”, josta Francine teki varsin pätevän version ”King for a day” -levylleen. Kuten hyvin tiedossa on, ei Oskari ole niitä tuottoisimpia säveltäjiä tässä maassa, ja edellisestä levystä on vierähtänyt aikaa enemmän kuin mitä laki sallii. Suuressa maailmassa pitkäksi venähtäneitä levytystaukoja on yleensä paikattu live(dvd)-julkaisuilla ja meillä Suomessa on menty pienemmän kaavan mukaan eli sinkkujulkaisuilla. Oskarinkin tapauksessa sinkku tai pari olisi ollut ihan paikallaan.

”Jungle” sisältää pääosin uutta materiaalia, jota ovat kirjoittaneet Oskarin lisäksi mm. J. Hearthill ja Karjalainen. Cover-osastoa edustavat Johnny ”Guitar” Watsonin ”Two for the price of one” ja Nick Lowen “Heart of the city”. Päällisin puolin kaikki on siis kohdallaan, ja avauskolmikko ”Rockabilly Messiah” - ”Loose Trigger Billy” - ”Bantam Fight” potkaisee ison pyörän pyörimään kiitettävällä energialla ja asenteella.

Siitäkin huolimatta, että Oskarilla on aina ollut tukenaan kovatasoisia muusikoita, nykyinen bändi on tiukempi kuin mikään aikaisemmista. Oskari on ensimmäistä kertaa levyllä myös visuaalinen. Keikoilta tuttu energia, raivokkuus ja tietynlainen musiikillinen hulluus on onnistuttu kerrankin taltioimaan. Oskarin muhkean jätkämäinen ääni sekä kautta linjan hienosti hengittävä (vai pitäisikö sanoa hengästyttävä) soitto sitovat hyvin erilaiset biisit yhteen. Keikoilla Oskari ei jätä koskaan kylmäksi, eikä tällä kertaa levylläkään. Oskarin ilosanoman voisi kuvitella uppoavan niin liekkipaitaisiin kasipallo-rokkareihin kuin rouheampaan matskuun mieltyneisiin bluesrock-fanaatikkoihin.

Riku Metelinen