THE KOKOMO KINGS
Artificial Natural
(Grime Tone GTR003)
(1) Wrong Doing Woman (2) Hook, Line And Sinker (3) She’s So Skinny (She Can Hide Behind A Fishing Line) (4) Girls I’ve Never Kissed (5) Three Or Four Drinks Too Many (6) Artificial Natural (7) I Know Where To Go (8) If You Were Mine (9) Charmageddon (10) Weak Nerves, Dangerous Curves

Pohjoismaista bluesia ja roots-musiikkia on pääsääntöisesti ilo kuunnella. Niin tässäkin tapauksessa. Kokomo Kings koostuu muusikoista, jotka ovat soittaneet lukuisissa kokoonpanoissa ja taustoittaneet yhdessä ja erikseen maailman parhaimmistoon kuuluvia artisteja. Esimerkkeinä Mud Morganfield, James Harman, Lazy Lester ja Keith Dunn. Ja skandinaavisissa kuvioissa jäseninä on oltu Instigators-, Paul & The Blue Delivery- ja Peter Nande Band -bändeissä.

Nykyinen kokoonpano vakiintui viime vuoden puolella. Keskeinen jäsen on ruotsalainen basisti Magnus Lanshammar, joka on säveltänyt kaikki cd:n kappaleet. Samalla julkaistiin vinyylilevy, jossa bonusraitana on Eddie Vinsonin kirjoittama Bonus Pay. Ja kun ruokahalu kasvaa syödessä, tuli sivutuotteena vinyylisingle, jossa on uudelleen miksatut monoversiot kappaleista 6 ja 7. Nostalgista meininkiä lisäarvona 60-luvun hengessä.

Ruotsista ovat kotoisin myös rumpali Daniel Winerö ja harpisti/laulaja Harmonica Sam. Kitaristi on palkittu tanskalainen vuoden bluesmuusikko Ronni Busack Boysen. Kokomo Kings on yhtye, jolla on ennen kaikkea hyvä rytmiryhmä. Kitarointi on sopivan laadukasta, mutta harppu on hieman ohutta ja laulu ei ihan yllä huipputasolle. Nämä ovat makuasioita ja Harmonica Samilla on vankka kannattajakunta, joka on toista mieltä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on levy, jolla soitetaan hyvää bluesia, juurimusiikkia ja rock’n’rollia.

Harri Haka

(Julkaistu BN-numerossa 1/2014.)