LITTLE WILLIE MEHTO
There Ain’t No Coolin’
(Mountain Ash #) -14
(1) Low Down Woman (2) Jungle Baby (3) Hard Headed Woman (4) Jupiter Woman (5) Burger King (6) There Ain’t No Coolin’ (7) Big Annie (8) If I Can,t Have You (9) She Drives Me Crazy (10) In Your Kitchen (11) One More Time (12) Could You Love Me (13) Faithful Man

Yhden miehen yhtye kitaralla ja harppuräkillä on aina onnistuessaan ihailtava yhdistelmä, joka vaatii artistilta koordinaation lisäksi tyylitajua. Little Willie Mehto on harjaantunut lajissa live-keikoilla, mutta studiolevytys on vielä astetta vaativampi. Tällä levyllä Mehto tarjoaa kuultavaksi 13 itse sävellettyä kappaletta, joka sinänsä on jo hatunnoston arvoista. Vaikutteiltaan cd on monipuolinen, John Lee Hooker, Mississippi John Hurt, Sonny Terry, Sonny Boy Williamsonit ja Shakey Horton tulevat päällimmäisinä mieleen.

Huuliharppu on se juttu, joka tekee tästä levystä loistavan. Mehto käyttää laskujeni mukaan neljän eri sävellajin diatonista harppua ja yhtä kromaattista. Erilaisia kikkoja ja likkejä käytetään elävöittämään kokonaisuutta. Huuliharppu on soitin jota joko osaat tai et osaa. Little Willie kuuluu ensinmainittuihin. Erityisen miellyttävää on harpputyöskentely kappaleilla She Drives Me Crazy ja One More Time.

Kitara toimii levyllä myös hyvin. Finger pickingista pullonkaulaan tarjolla on hallittua fraseerausta. Kansiteksteistä ei ilmene, onko levy tehty suorana ottona. Perkussiot ja kromaattinen harppu viittaisivat miksauksiin, missä ei tietenkään ole mitään moitittavaa. Suomibluesia parhaimmillaan, tällaista meininkiä on aina ilo kuunnella.

Harri Haka

(Julkaistu BN-numerossa 4/2014.)