MAHALIA BARNES & THE SOUL MATES feat. JOE BONAMASSA
Ooh Yea – The Betty Davis Songbook
(Provogue PRD 74552) -15


Mahalia Barnes on australialaisen rocklegendan Jimmy Barnesin vanhin tytär. Kyseessä on erittäin voimakasääninen laulajatar, ja se on tällä kertaa hyvin positiivisessa mielessä sanottu. Kun on hetki on oikea, hän laulaa sydämensä kyllyydestä, niin että rappaus ravintolan katosta rapisee. Kun on aika ottaa iisimmin, myös se onnistuu häneltä.

Kun Bonamassa on kitarassa ja äänityspöydän takana on istunut Kevin Shirley niin lopputuloksen varmaan arvaatte. Levy on hyvin tiukkaa soulilla ja funkilla sävytettyä bluesrockia. Avauskaksikko If I'm In Luck I Might Get Picked Up ja Steppin' In Her I Miller Shoes muodostavat sellaisen ässäparin, että heikompisydämistä alkaa hirvittää.

Aivan pelkkää paahtamista levy ei kaikeksi onneksi ole, sillä pari rauhallisempaakin kappaletta on otettu mukaan. Seuraavana olevat In The Meantime ja He Was A Big Freak edustavat vain tyyntä myrskyn edellä -osastoa, sillä jatkossa pusketaan taas täysillä, ja niillä eväillä mennään loppuun asti. Walking Up The Road -kappaleessa vierailee isäukko Jimmy taustalaulussa ja saamme pienen hengähdystauon ennen lopun funkrutistusta Shoo-B-Doop And Cop Him.

Tässä on tusina taiten rakennettua ja sielukkaasti tulkittua kappaletta. Jos suosikkeja pitäisi mainita niin todennäköisesti päätyisin juuri tuohon avauskaksikkoon. Mikäli Betty Davisin tai Tina Turnerin varhaiset levytykset ovat sydäntä lähellä, on Mahalia Barnes ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Riku Metelinen

(Julkaistu BN-numerossa 4/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!