flash

 

 

MESSENGERS
Silver
(Allstar Music ALLSTARCD 024)

(1) You Need A New Gee (2) When I Get Out (3) C'mon Ramon (4) Never More (5) Steps From Heaven (6) If I Want To (7) Call Me The Ghost (8) Steal The Wind (9) Answer The Phone (10) On The Top (11) Winston Searchin' (12) Places

Dave Lindholmin luotsaaman suoraa rockia soittavan Messengersin viime kevään debyyttialbumi ja arvostelumenestys on vaihdoin saanut jatkoa. Pitkään ja hedelmällisen keikkatauon lopputuloksena on kakkosalbumi "Silver". Musiikillisesti "Silver" on edeltäjänsä parempi monessakin suhteessa. Materiaali on kypsempää ja ote on selkeästi reippaampi.

Edelliseltä levyltä tuttuun tapaan solistin tehtävät jakavat vuorotellen nokkamiehet Dave Lindholm ja Joe Vestich. Tällä kertaa herrat puolittavat myös biisientekovastuun. Mukana on myös yksi sävellys kitaristi Jake Yrölältä. Aloitusbiisi antaa esimakua albumin rivakan vaihtelevasta otteesta ja yleisestä laadukkuudesta. Slidekitaroitu "When I Get Out" jatkaa samalla majesteettisella linjalla. Tällä levyllä bändi hyödyntää kahden erilaisen laulajan ja lauluntekijän, Dave Lindholmin ja Joe Vestichin, parhaita puolia 100-prosenttisesti. Saamme kuulla vuorotellen molempien laulua. Myös kahden varsin erityylisen kitaristin mukanaan tuomat mahdollisuudet on otettu huomioon ja maukkaat soolonpoikaset on sijoitettu kummankin kitaristin osalta omalle kanavalleen.

Mielestäni "Silver" vahvistaa sitä käsitystä, että Lindholmin ikääntyminen ja kypsyminen ovat vaikuttaneet Dave Lindholmin musiikkiin positiivisesti. Tosin Messengersin kohdalla emme voi suinkaan vähätellä bändin muiden jäsenten panosta tämän levyn lopputulokseen. Siinä missä Messengersin debyytti oli pitkälti Dave Lindholmin näköinen, niin "Silver" on selkeästi tekijöidensä summa.

Kansitaiteesta on pakko antaa pyyhkeitä, sillä kannen hopea/kultaväritys ei oikein toimi. Kenties painoteknisistä syistä, mutta krediittien luku meni todelliseksi tihruamiseksi. Hiukan isompi fontti ja kirkkaampi väri olisivat olleet paikallaan.

Riku Metelinen