MIGHTY FOUR
Take It Easy, Greasy!
(Mighty M4CD004)
(1) Take It Easy, Greasy (2) Spicy Mama (3) Mumblin’ Baby (4) (Jesus) Help Me To Start My Car

Maanmainio jump-blues -yhtye Mighty Four on kymmenvuotista uraansa juhliakseen julkaissut cd-EP:n. Nykykokoonpanon 2. levyllä pianisti-laulaja Harri Saanio (Boogie Machine, Barnshakers, Texas Oil etc.) on ottanut pääsääntöisen vetovastuun lauletuista raidoista (1, 2 ja 4). Yhtyeen toisena vokalistina toimii kontrabasisti Ari Berghäll (mm. Vesa Snyggin Satelliitti-yhtye). Ryhmää täydentävät kitaristi Arto ”Archie” Hämäläinen ja rumpali Kimmo Oikarinen (mm. Doctor’s Order).

Yhtye on ollut mielestäni aina parhaimmillaan keikalla nautittuna. Sen jäsenet ovat itse ilmeisesti ajatuksissaan samoilla linjoilla ja niinpä äänitykset on taltioitu jälleen studiolivenä. Bändi svengaa, levy saundaa nyt todella hyvältä ja kaksi soololaulajaa tuovat mukanaan mukavaa vaihtelua. Jos jotain parannettavaa haluaa tikulla esiin kaivaa niin ehkä laulupuolella olisi vielä paikka paikoin pientä skarpattavaa ja pianoa nostaisin joissain kohdin enemmän pinnalle.

Coverit, Bobby Charlesin Take It Easy, Greasy ja Rudy Greenin My Mumblin’ Baby ovat myös alkuperäisinä sen verran kovia levytyksiä, että ne vievät kyllä vertailussa pidemmän korren. Uusille korville bändin versiot uppoavat varmasti. Loput omat, Haran kynäilemät kappaleet ovat yhtyeen linjaan hyvin sopivia, eivätkä häviä lainoille. Jos lehdessämme tähtiä arvosteltaville levyille jaeltaisiin, niin tälle antaisin neljä tähteä viidestä. Jatkoa odotetaan – seuraavaksi pitkäsoiton merkeissä?

Jarkko Ravi

(Julkaistu BN-numerossa 2/2014.)