MIGHTY SAM McCLAIN & KNUT REIERSRUD
Tears Of The World
(ACT 9033-2) -15


Mighty Samin ja Reiersrudin edellinen levy "One Drop Is Plenty" jäi jostain syystä aika vähälle kuuntelulle. Tämä uutuus on ihan toista luokkaa. Kappalevalikoima on parempi ja Reiersrudin tuotanto on ensiluokkaista. Ikävä kyllä täytyy todeta, että yhteistyö loppui tähän, sillä Mighty Sam kuoli syövän uuvuttamana kesäkuussa.

Sam on jostakin löytänyt TK-kitaristi Willie "Little Beaver" Halen pari kappaletta, joista Tears Of The World aloittaa tyylikkäästi albumin. Toinen Hale-laulu I Wish I Had A Girl Like You on tyypillistä 70-luvun materiaalia. Ei haittaa, vaikka Mighty Sam on kierrättänyt useita lauluja 90-luvun Audioquest-kaudelta. Too Proud ja Somebody Help Me kestävät kyllä uusinnan, varsinkin kun niihin saatu uusia sävyjä.

Things Ain't What They Used To Be on albumin bluesahtavin kappale. Reiersrud on kirjoittanut levylle muutaman namupalan. Jewel on hauras balladi ja Apples (Don't Fall Far From The Tree) tarttuva menoraita. Reiersrud myös esittelee levyllä monipuolisesti kitaristin taitojaan. Parhaiten se tulee esille kappaleessa Living In The Key Of G. Gospelmaisia sävyjä saanut Que Sera, Sera on taatusti lähempänä Sly & The Family Stonen tulkintaa kuin alkuperäistä Doris Dayn näkemystä.

Jos albumilla on vain pari keskinkertaista esitystä niin silloin kyseessä on hankinnan arvoinen levy. Knut Reiersrud menetti ystävänsä. Hän toteaa oheistekstien lopuksi: "Because no one sing these songs like Mighty Sam McClain."

Aarno Alén

(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!