MIKE VERNON Y LOS GARCIA
Just A Little Bit
(Cambayá CB 101) -15


Maailmankuulu Blue Horizon -tuottaja Mike Vernon, joka noin vuosi sitten täytti 70 vuotta, on jo pitkään asustellut Espanjassa. Sieltä käsin hän on jossakin määrin jatkanut vanhoja hommiaan lähinnä erilaisten uusintajulkaisujen merkeissä. Sen ohella hän on mennyt mukaan paikalliseen musiikkielämään hankkimalla tuekseen taustayhtyeen ja ryhtymällä esittämään perinteisiä blues-, r&b- ja r&r-lauluja. Samantyyppisiä toimintojahan hän oli harjoittanut jo brittibluesin 60-luvun varhaisvuosista lähtien, vaikka ne puuhailut eivät taida olla kovin monien tiedossa.

Kertomansa mukaan Vernon oli sikäli harvinainen brittinuorukainen, että useista muista poiketen hän halusi tulkita myös klassikkojen Stormy Monday Blues ja Going Down Slow tapaisia hitaita numeroita. Kaikkein suurimman yleisöjoukon edessä Vernon esitti verkkaisen bluesin Richmondin festivaaleilla, joilla hän oli lavalla joskus 60-luvun puolivälin paikkeilla. Siellä hänen lauluaan seuraili noin 25 000 henkilöä. Ennen tätä koostetta Vernonilta on julkaistu vuosina 1971 ja -73 kokonaiset LP:t sekä vielä v. -72 kahden kappaleen mittainen singlelevy.

Jo tämän pakkauksen kolme ensimmäistä osasta tuovat selkeästi esille, mistä koko produktiossa on etupäässä kyse. Ne kun ovat Little Willie Littlefieldin ja varsinkin Wilbert Harrisonin tunnetuksi tekemä Kansas City, Big Bill Broonzyn All By Myself ja Rosco(e) Gordonin Just A Little Bit, mitkä kaikki ovat saaneet osakseen ripeäotteiset versioinnit. Vernon itse laulaa aivan kelvollisesti ja ääntelee ajoittain myös kazoon avulla, ja kyllähän Espanjassa soittaa osataan. Koko keitoksen yleisilme on todellakin rento ja reipas, vaikka mukana on myös Charles Brownin hitin Black Night, Tampa Redin ensinnä levyttämän valituksen When Things Go Wrong With You eli It Hurts Me Too ja Percy Mayfieldin balladin Please Send Me Someone To Love kaltaisia rauhallisensävyisiä luomuksia. Tällainen musisointi on oikein omiaan monenlaisiin illanistujaisiin, ja sopiihan se myös silloin tällöin kotona kuunneltavaksi.

Näköjään Mike Vernon on myös omintakeinen huumorimies. Hän kun on lisännyt Cambayá Recordsin nimen jälkeen merkinnän Brand New Music Limited. Kieltämättä tällä tuotteella on jonkinlaista uutuusarvoa, mutta sen sisältämää musiikkia ei kyllä kukaan voi vakavissaan pitää uutena tai tuoreena.

Vesa Walamies

(Julkaistu BN-numerossa 6/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!