MILLION DOLLAR TONES
One Mile / Crazy Nature (cd-single)
(Snowflake #) -15


Ryhtiään askel askeleelta kohentava Million Dollar Tones on noussut rytinällä lupaavasta 2000-luvun alun rockabillyaktista maan kovatasoisimpien autenttiseen 50-luvun soundiin pohjaavien r&b-orkestereiden kaartiin. Totta on, ettei bändillä liikaa suomalaisia kilpakumppaneita heidän omimmalla maaperällään edes ole – mutta vaikka olisikin, saisivat kollegat kyllä silti paiskia tosissaan töitä, mikäli mielisivät tämän Riihimäen suunnalta tulevan 7-henkisen kokoonpanon soittotaidoissa tai lavasuosiossa päihittää.

Paraikaa MDT on työstämässä debyyttipitkäsoittoaan, josta aiemmin kesällä järjestettyä Hollannin minikiertuetta silmällä pitäen julkaistu promosingle antaa jo pontevaa osviittaa. Valkoisen teksasilaisartistin Eddy Dugoshin ja tämän The Redtops -yhtyeen vuoden 1958 outolintu One Mile on hallittua näyttöä finskijoukkueen tyylitajusta ryhmän suosimalla ns. paahto-osastolla, peitoten originaaliversion tyylipuhtain 2-0 -lukemin. Yhtyejäsenten omaa tuotantoa olevalla Crazy Naturella puolestaan hivuttaudutaan pelottomasti Little Richardin Ooh My Soulin ja Slippin' And Slidinin hengessä ja kappaleen nimeen viitaten mielipuolen päänsisäisiin aatoksiin, mutta tällä kertaa sekä edeltäjäänsä että esikuviaan hieman laahaavammalla ja muutenkin astetta holtittomammalla otteella.

Merkille pantavinta yhtyeen nykyisessä olemuksessa on solisti Antti Pajulan entisestään itsevarmistuneet vokalistiset elkeet. Nuoresta rokkikukosta on ainakin näiden näyttöjen valossa varttumassa odotustensa veroinen, uskottavaa tulkintavoimaa omaava artisti, jonka edesottamuksista ei tarvitse myötähäpeää tuntea. Kahden fonistin (Ari Toivonen & Petri Rinta-Opas), pianistin (Ville Tolvanen) ja kitaristin (Albert Hallikainen) keskinäinen työnjako soolo-osastolla on ottanut sekin yhteisten keikkamailien kertyessä huimia harppauksia kohti alan kansainvälistä eliittiä.

Pete Hoppula

(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!