flash

 

 

MISS TREATMENT
Saturnal Return
(Jungle TCB4646CD)

(1) Brave New World (2) Say It (3) True Meaning Of Revenge (4) Panic Attack (5) Saturnal Return (6) Haunted House (7) Sideshow Queen (8) Inauguration Of The Soul Mates (9) Joanne (10) Till Death Do Us Apart (11) Crash (12) Fortune’s Son

Outo, mutta kiehtova tämä Miss Treatment –ryhmittymä. Bändin taannoinen cd-ep herätti viljalti positiivista vastakaikua ja nyt on ekan täyspitkän vuoro. Periaatteessa tämä on psykoa, mutta bändi venyttää genren raja-aitoja katkeamispisteeseen saakka. Ja niin se tekee kaikkien muidenkin tyylilajien suhteen. Seassa soi mm. rockabillyä, surfia, poppia ja metallia. Noiden kaikkien lajien risteytyksestä voisi kuvitella syntyvän varsinaista sekametelisoppaa, mutta jotenkin vain lopputulos on hyvin luontevan kuuloinen.

Raita (3) on periaatteessa puhdasta kitarapoppia, periaatteessa niin, mutta siihen yhdistyy kaikenlaista omituista ja se kulkee kuin tauti. Toisenmoisesta ääripäästä löytyy mm. (5) joka on istutettu hillittömään billy-komppiin, eikä vauhtia tästäkään puutu. Todella kummallinen on puolestaan (10), rämisevä psyko-rocker. Mainitaan nyt vielä vinosti popahtava ”billy-kimara” (7), jossain avaruudessa surfin vauhdittamana liitelevä (8) sekä (9), joka on melko traditionaalinen pystykomppi-billy, paitsi että se soi silkkana poppina.

Kuten jo johdannossa todettiin, outoa mutta kiehtovaa.

Mikke Nöjd