flash

 

 

MIX&DORP
Blues + Beat
(Black And Tan B&T036)

(1) Who Stole The Booty (2) What You Got (3) Keep On Lovin' Me Baby (4) Ain't Good Lookin' (5) 40 Acres And A Mule (6) Dirty Dog (7) Hard Times (8) Bad Luck (9) Revolution Bluez (10) St Paul Woman (11) I'm So Tired (12) Fee Fi Fo Fam
Alkuperäisversioiden esittäjät: Boo Boo Davis (1, 3, 6, 7, 11), Big George Jackson (2, 10, 12), Billy Jones (4, 9), Harrison Kennedy (5), Roscoe Chenier (8)

”Unohtakaa menneisyys. Se on kuollut, aivan samalla tavoin kuin näkemyksemme bluesistakin”! MiX&dorpin julistuksesta paistaa provokaatio jo kauaksi. Toisaalta kusiaispesän sohiminen on vast'ikään Suomessakin todistettu tehokkaaksi mainostuskeinoksi. Mielenkiintoisen lisän tuohon lausuntoon tuo se seikka, että miX&dorp -nimen taakse kätkeytyy Jan Mittendorp – mies joka pyörittää myös bluesiin keskittynyttä Black & Tan -levy-yhtiötä. Kaikki tälle levylle muokatut laulut ovat luonnollisesti hänen oman yhtiönsä tuotoksia.

Henkilökohtaisesti olen aina ollut orgaanisemman komppimaailman ystävä, enkä tämmöisestä einesmusiikista juurikaan välitä. Mittendorp osoittautui kuitenkin varsin näkemykselliseksi muusikoksi vieraillessaan Boo Boo Davisin kitaristina Tampereella, ja ymmärrän hyvin myös taustalla mahdollisesti piilevän ”entäpä jos” -kokeilunhalun. Tältä pohjalta oli aivan pakko tähänkin levyyn tutustua.

On myönnettävä, että monin paikoin miX&dorp saa aikaiseksi mielenkiintoista ja hyvänkuuloistakin jälkeä viedessään bluesukot uusiin maisemiin. Allekirjoittanut on kuitenkin siinä määrin jäärä, että meikäläiselle kolisevat nuo alkuperäiset versiot paremmin – vaikka ne vähemmän kolisevatkin.

Saattaa olla, että Mittendorpin perimmäisenä ideana on ollut ujuttaa blues näiden versioiden myötä soimaan myös raveissa – enkä nyt tarkoita hevoskilpailuja, vaan niitä pulloveden ja huumelappujen voimalla pidettäviä tanssitapahtumia. Sitä kautta saattaisi löytyä uusia kuulijoita myös bluesimmalle ilmaisulle, joten toivotaan että näin käy.

Vaikkei tämä levy suosikkeihini lukeudukaan, niin kyllä mikä tahansa näistä raidoista kohentaisi melko lailla suomalaisen perusyökerhonkin musiikkitarjontaa!

Marko Aho