MS JODY
Talking About My Good Thing
(Ecko ECD 1160) -15


Ms Jody on tänä päivänä Southern Soul -yhtiö Eckon merkittävin artisti ja suuri nimi Beach Music -kentällä, joka tarkoittaa musiikkia tanssia varten. Hän on myös Eckon nykyisistä artisteista eniten bluesiin suuntautunut.

Ms Jody on kaikin tavoin voimakas laulaja ja hänellä on selvä feministinen viesti biiseissään. Nainen, joka osaa vaatia ja hallitsee elämäänsä. Standardibluesin uhrin rooli on hänestä kaukana. Suurin osa kappaleista käsittelee laulajan eroottista elämää: hän pettää miestään, vaatii enemmän seksiä, kostaa uskottomuuden pettämällä, vaatii mieheltään uskollisuutta, että hän käyttäytyy siivosti jne. Julmin kaikista on If He Knew What I Was Thinking, joka kertoo naisesta, jonka Ms Jody on tavannut ja joka kantaa kaunaa miestään kohtaan tämän julman ja välinpitämättömän käytöksen takia. Hän on saanut tarpeekseen ja suunnittelee kostoa, joka voi johtaa jopa murhaan! Miehellä ei ole helppoa hänen seurassaan.

Ms Jody on kirjoittanut itse 6 biisiä John Wardin kanssa, mikä todistaa, että hän on tosissaan. Tuotanto on virheetön ja siinä on pieni vivahde vanhaa R&Btä. Tuntuu siltä, että Ms Jody saa Eckolta parhaat mahdolliset resurssit ja tuen. Komppi on sekoitus syntetisaatoria, kitaraa, sähköpianoa ja Hammond-urkuja.

Jos olet Southern Soul -fani, tämä on yksi parhaita tämän päivän levyjä. Ja heille, jotka ihmettelevät, mitä Southern Soul/moderni musta blues oikein on, tämä on oivallinen johdanto aiheeseen.

Anders Lillsunde

(Julkaistu BN-numerossa 6/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!