flash

 

 

MULESKINNERS
Heart Of A Fool
(Talsti EDEP0804) 7” EP

A (1) Sie Simon Shuffle (2) Love’s Made A Fool Of You (3) Heart Of A Fool
B (1) The Train Kept A-Rollin’ (2) Shotgun Wedding Theme

Kuopiolainen Erik Dahlström ja Talsti Records jatkavat Suomi-rockabillyn historian villeimmän ja monien mielestä myös uuvuttavimman ajanjakson, 1980-luvun alkuvuosien ääniteharvinaisuuksien esittelyä - tällä kertaa turkulaisen Muleskinnersyhtyeen voimin.

Pitkän linjan roots-konkarin Rami Tapperin (Jokers, Flatmates, Southwest Skiffle Boys ym.) luotsaama kokoonpano suoritti äänitedebyyttinsä vuonna 1984 porilaisella Raunchy- merkillä, jonka ruorissa toimi sittemmin My Way/Jungle Recordsin perustanut Marko “Hakki” Hakala. ”Let’s Make Some Rockin” -ensilevyn jatkoksi yhtiön oli kaiketi tarkoitus julkaista jossakin vaiheessa myös nyt esiteltävät, kolmisen kuukautta aikaisemmin joulukuussa 1983 Paraisilla taltioidut studioäänitteet. Vuosien karttuessa ja alkuperäismastereiden lopulta kadotessa projekti kuitenkin haudattiin – eikä muutamien kappaleiden julkaisemista ”Boppin’ Jamboree” –kokoelmallaan suunnitellut ruotsalainen Sunrockmerkkikään saanut vietyä omaa hankettaan toteutusasteelle saakka. Odottavan aika ei ole koskaan liian pitkä, ja nyt - nämäkin kelpo tekeleet on viimein päätetty kaivaa esiin naftaliinista. Muleskinnersiä ei voi hyvällä tahdollakaan luonnehtia aikansa osaavimmaksi yhtyeeksi - mutta kieltämättä oma nostalginen viehätyksensä Tapperin hieman ankeahkossa englannin ääntämyksessä, ylärekisteriä korostavassa värisevässä lauluäänessä ja bändin perusasioissa pitäytyvässä energisessä soitannossa on. Levyn edetessä yhtye osoittaa jopa ilahduttavaa luovuutta, varsinkin Tiny Bradshaw’n tuikituttua ”The Train Kept A-Rollin’ia” shuffleswing-vaihteella versioidessaan.

Näyttävään pahvikoteloon puettu EP päätynee jo pelkästään ulkoisten, mutta yhtälailla myös historiallisten ansioidensa perusteella jokaisen vähääkään kotimaisen rockabillyn juurista kiinnostuneen alan harrastajan kokoelmiin. Syventävää oppimateriaalia kaipaaville Talsti Recordsilla on lisäksi tarjolla saman levyn laajennettu CD-painos, jolla kappaletarjontaa täydentävät aikaisemmin mainitun Raunchy-EP:n raidat sekä mainio 5-urainen livetallenne yhtyeen keikalta Humppilan legendaarisilta Moondogs-festivaaleilta maaliskuussa 1984.

Tutustuessanne netin kautta Talsti Recordsin muuhun laadukkaaseen äänitetarjontaan kannattaa tsekata samalla myös Dahlströmin ansiokas Suomi-rockabillyn historia- ja diskografiatietopankki osoitteessa http://personal.inet.fi/musiikki/rockabilly.

Pete Hoppula