OTIS CLAY & JOHNNY RAWLS
Soul Brothers
(Catfood CFR-021) -14


Johnny Rawls esiintyi Deitra Farrin kanssa April Jazzissa keväällä -98. Muistaakseni Deitra oli lavalla se parempi osapuoli. Rawlsin kappalevalinnat olivat hiukan pielessä. Tämän jälkeen hankin muutaman Rawlsin albumin, kunnes viitisen vuotta sitten sain tarpeekseni. Ne toistivat itseään ja tuotanto oli jotenkin tasapaksua. Toissa vuonna Rawls teki kehutun O.V. Wright -tribuuttialbumin. En siitä innostunut eikä kai kukaan muukaan BN-kriitikko, koska arviota lehdessä ei näkynyt. Nyt Rawls on saanut kumppanikseen Otis Clayn. Siis edellytykset hyvälle levylle ainakin ovat olemassa, sillä Clay on edelleen loistavassa kunnossa.

Levyn kymmenen kappaletta on tuottanut Rawlsin kanssa basisti Bob Trenchard. He ovat kirjoittaneet puolet albumin materiaalista. Lainoista What Becomes Of The Brokenhearted ja Turn Back The Hands Of Time toimivat, mutta eivät tietenkään yllä alkuperäisten tasolle. Omista kappaleista kannattaa mainita Poor Little Rich Girl ja Waiting For Dreams, mutta eivät nekään mitään mestariteoksia ole.

Parin kuuntelukerran jälkeen mittani tuli täyteen. Tämä on edelleen sitä samaa pöperöä, jonka takia hylkäsin aikaisemmin Rawlsin. Eniten harmittaa Otis Clayn puolesta. Jotenkin hänen laulunsa on tiputettu samalle tasolle. Oikein jouduin tarkasti kuuntelemaan, koska Otis on äänessä.

Pistin levyn jo kierrätykseen. Tämän levyn haluan unohtaa.

Aarno Alén

(Julkaistu BN-numerossa 1/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!