RELAXTRIO
Stop This Madness
(Jungle TCB-7474 CD) -14


Toisen albuminsa julkaissut RelaxTrio on edennyt esikoisestaan aimo harppauksin. Ryhmällä on tuoreita ideoita, hyviä omia biisejä ja soitto on tanakoitunut. Linda Teränen paukuttaa pystybassoa ja laulaa, Oskari Nieminen hoitelee kitaristin postia ja laulaa myös, Vilho Voutilainen puolestaan jytistää rumpukioskia.

Moderniotteisen ja rokkaavan nimibiisin Stop This Madness ohella kiekon selkäranka rakentuu Dance With Me’n, Stray Catsin tassunjälkiä seurailevan I Drive My 55’n tai melankolisesti mutta vankasti etenevän Too Laten tapaisten reippaiden rokkinumeroiden, varaan. New Day sijoittuu puoliballadiksi, joskin kappale kiihdyttää menonsa välillä hyvinkin rivakaksi. Hey Jerry peilautuu country-sävyihin ja toinen esitys, joka taivaltaa preerian reunaa on Texas Way. Päätöksen Smoke starttaa maalailevasti miltei nollatempossa, mutta tanakoituu matkallaan. Janis Joplinin ohjelmistosta poimittu Mercedes Benz kulkee sovituksellisesti melko etäällä Joplinin näkemyksestä.

Varsinaisen mitalisarjan muodostavat Melbourne Or Hell, kiivaasti tykittävä rocker, jossa billy kohtaa irkku-mentaliteettia, hektiseen tempoon niitattu Helpful Hand sekä persoonallisesti boogieta ja iskelmää keskenään sekoitteleva Furious Love, jolta ei tältäkään menoa ja meininkiä puutu.

RelaxTrio vatkaa rockabillyään jo niin kipakkaan malliin, että on jännä nähdä (ja kuulla) minne se vielä eteneekään.

Mikke Nöjd

(Julkaistu BN-numerossa 1/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!