ROB TOGNONI
The Lost Album
(Blues Boulevard 250367) -15


Jos Joe Bonamassa pukkaa levyjä ulos tiuhaan tahtiin niin lähes yhtä ahkerasti niitä tekee myös Rob Tognoni. Hänen levy-yhtiönsä pitää myös huolen siitä, että pysymme perillä miehen tekemisistä. Heinäkuun alussa järjestettävään Savonsolmu Beach & Blues Partyyn saapuvan Tognonin tuore cd ei sisällä uutta musiikkia vaan kyseessä on uusintaprässi 12 vuoden takaisesta "Retro Shakin'" -levystä.

Saatuaan neljän ilmestyneen albumin jälkeen kenkää Provoguelta hän toteutti "Retro Shakin'in" pienipainoksisena omakustanteena, joka myytiin loppuun vuosien saatossa. Koska levy oli Tognonin mielestä hyvä, hän suostutteli nykyisen yhtiönsä julkaisemaan sen ja nimeksi annettiin "The Lost Album".

Omakustanteeksi soundit ovat hyvät. Sävellykset ovat tällä kertaa kaikki Tognonin omia, eikä edellispitkäsoitoilta tuttua "pakollista" lainakappaletta joukosta löydy. Meno on vastaavanlaista kuin hänen muillakin levyillään on ollut, eli rankkaa bluesrockkitarointia saamme koko rahan edestä. Levyä voidaan pitää varsinaisena soolotuotteena, sillä Tognoni on tehnyt kaiken itse, äänitystä myöten. Ainoa poikkeus on Black Chair, joka on taltioitu Tanskassa Midtfyns Festivaalilla 1996.

Jos levyltä jotain suosikkiraitoja pitäisi nimetä niin ne olisivat Hendrix-tyylistä Wah Wah -kitarointia sisältävä Mr. John Lee (The Boogie Man) ja vankan melodian omaava Retro Shakin'. Myös lopetukseksi sijoitettu livepäläjäys Black Chair on mainitsemisen arvoinen.

Vaikka Tognoni on todettu kyvykkääksi kitaristiksi niin Need A Break -kappaleessa mopo karkaa käsistä totaalisesti ja metsähallituksen puolelle mennään. Mikäli Tognonin levyjä hyllyssä on, sopii "Lost Album" hyvin niiden kaveriksi.

Riku Metelinen

(Julkaistu BN-numerossa 3/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!