SEASICK STEVE
Sonic Soul Surfer
(There's A Dead Skunk DSRCD0036) -15


Seasick Steve on ryhtynyt basistiksi! Ilmankos John Paul Jonesin nimeä ei levyn kannessa näykään. Ei maar, Steven basso on yksikielinen pesulaudasta väsätty kapistus, jota hän kurittaa slidellä raapien. Jo seuraavassa kappaleessa on käytössä jälleen kitara, vieläpä useampikielinen.

Pesulautabassolla vedetyn Roy's Gangin soolo luiskahtaa tyylikkäästi jorpakkoon ja Dan Magnusson seurailee tuttuun tyyliinsä rummuilla perässä niin että kaseikot vain paukkuvat. Kaksikko kuitenkin kurvaa tuotapikaa takaisin baanalle ja hoitaa kappaleen kunniakkaasti maaliin.

"Sonic Soul Surfer" noudattelee pitkälti Steven aiemmilta levyiltä tuttua kaavaa, eikä se ole huono kaava ollenkaan. Ainoastaan bonusraitaa jäin kaipaamaan.

Mukana on edeltäjien tapaan mielenkiintoisia vierailevia musikanttejakin: Ben Miller soittaa munniharppua rehvakkaassa kesähitissä Summertime Boy ja Luther Dickinson slidekitaraa parilla raidalla. Musiikillisesti tarjolla on jälleen sähköistä, isosti soitettua räimintää ja hiljaisempaa akustista tunnelmointia. Oldiehenkinen herkistely In Peaceful Dreams tulkitaan Steven banjon ja Georgina Leachin viulun voimin karun kauniisti. Sähkötöntä tunnelmaa tarjoavat niin ikään kantrahtava Right On Time ja levyn päätteeksi kylmiä väreitä aiheuttava Heart Full Of Scars.

Seasick Stevelle tunnusomaisesta räväkämmästä materiaalista jo mainittujen Roy's Gangin ja Bring It Onin ohella esiin nousevat duon remellystä aidoimmillaan edustava Sonic Soul Boogie ja Barracuda '68, jolla myös Dickinson vierailee putkineen. Hitaampaa bluesilmaisua sisältävät karvakuonoteemaiset Dog Gonna Play ja Swamp Dog.

Seasick Steven muinoin Blues Newsin sivuillakin käsitelty tarina on tarinana omaa luokkaansa. On hienoa, että hän on näin kypsällä iällä löytänyt yleisönsä ja ennen kaikkea vapauden tehdä mitä itse lystää. Isoimman suosion aikoihin Seasickia taidettiin jopa tuottaa, mutta parhaiten homma toimii näin omaehtoisen luomuna.

Marko Aho

(Julkaistu BN-numerossa 5/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!