flash

 

 

THE SOUTH COAST WOLVES
Some Hard Times
(Galactic GREP 0111)

A (1) Worries And Troubles (2) Me And Evil (3) Wish I Could Sleep All Day
B (1) Trash Talker (2) You Got Hard Times (3) A Wolf Cries

Stadilaisen upouuden rootsmusiikkiduon The South Coast Wolvesin jäsenet Nils Lindström (laulu) ja Vesa Karppi (kitara) muistetaan vuosituhannen vaihteessa vaikuttaneesta Eviltonesbluesyhtiöstä, josta oli juttua Blues Newsissäkin useampaan otteeseen. Äijien yhteinen musiikkitaival alkaa vieläkin kauempaa legendaarisesta Spacedoggers-rokkiorkesterista, joka nähtiin ja kuultiin mm. moneen kertaan muinaisilla Kyllin Hyvän rokkifestareilla. Harmi vain, ettei avaruuskoirista jäänyt ainakaan mitään kovin virallista tallennetta jälkipolville ihmeteltäväksi. Onneksi Eviltones sai aikaan muutaman varsin maukkaan äänijäljen varastoon, viimeisimpänä ”Off The Track” -merkkinen mini-CD vuodelta 2001 (BN nro 192). No tuokin viritys on jo kauan sitten kuopattu, ja jätkät ovat jatkaneet enemmän tai vähemmän aktiivisesti musiikin vääntöä omilla tahoillaan. Nyt kuitenkin aika oli kypsä Nissen ja Skarpin uuteen unioniin.

The South Coast Wolvesin ensilevytys ”Some Hard Times” julkaistiin toukokuun lopussa perinteisenä muovilätyskänä, joita ainakin ennen muinoin EP-levyiksi kutsuttiin. Siis ehtaa vinyyliä olisi tarjolla ja ihan kahdella puolella varustettuna! Ja homman nimi on blues ja varsin perinteisessä mielessä. Melkein primitiivisestä tulkinnasta voisikin väliin puhua. Tosin kyllä mukaan mahtuu vaikutteita muistakin Amerikan perinnemusiikkityyleistä, kuten yhtiön herrat itsekin asiaa valaisevat. Siellä kuuluu häivähdyksiä ainakin niin rokkanrollista, soulista kuin kantristakin, zydecoa tai Louisianan suobluesiakaan unohtamatta. Aivan yksin ei kaksikko ole studiossa kuitenkaan mellastanut, vaan huomattavaa apua ovat antaneet seuraavat härmäbluesin nimimiehet: Kari Kempas (harppu), Juha Haapasalo (basso) ja Slim Salminen (rummut). Ja komean perusteellista jälkeä onkin tällä ryhmällä aikaan saatu.

Kaikki kuusi rallia ovat parivaljakon omia hengentuotteita, yhdessä tai erikseen rustaamia perinnevetoja. Tosin täytyy myöntää, että varsinkin muutamalla Nissen biisillä vaikutteet kuuluvat läpi melko selvästi. Ja se lienee tarkoituskin, niin selkeästi mies vannoo Ulvovan Susihukkasen ja Soni Poika Kakkosen (ei siis Kyöstin) nimiin. Kaksi A-puolen ekaa perinnerallia “Worries And Troubles” ja “Me And Evil” kuulostavatkin siltä, kuin ne olisivat joskus yli puoli vuosisataa sitten jossakin Mississippin rannan sortuvassa hökkelissä narulle otettu ja sittemmin pelastettu hyljätystä kuolinpesästä. Ja samalla on katseltu kissakalojen uivan ohi. Varsinkin jälkimmäisellä siivulla Nissen persoonallisen ilkeä äänenkäyttö saa pelon persuuksiin vähän kovemmiltakin karpaaseilta. Eikä siinä epokaan paljoa auta. Myös raita A-3 ”Wish I Could Sleep All Day”, harppuvetoinen maaninen luenta väsymyksen syvemmästä olemuksesta, toimii kuin mielitauti Mensan paikallisosaston pikkujouluissa. B-puolen aloittava ”Trash Talker” on hieman rokkaavampi variaatio blueskaavasta. Kuin esirockabillyä aikaan ennen Ellua. Ja melkein nimibiisi ”You Got Hard Times” on taasen julman rankkaa bluesrunttausta alusta loppuun niin, että tyrät rytkyy ja kauhu hiipii ainakin herkemmän kuulijan sieluun ja suoliin. Päättöbiitti “A Wolf Cries” on sitten vähän keveämpi, hienon eteerinen perinnerallatus. Olisiko tässä jopa vähän kantriakin messissä? Joka tapauksessa varsin asiallinen paketti perustavaraa ilman suurempia kikkailuja olisi tarjolla Etelärannan Susilta.

Eli kaikki aidon blues-muotoisen juurimusiikin tosiystävät, kaivelkaahan vanha kunnon skraitta esiin kellarin nurkasta. Sille on jälleen käyttöä, kun asetatte levylautaselle The South Coast Wolvesin uuden EP:n “Some Hard Times” ja väännätte volyymin kybälle...

Lisähuomiona vielä, että susipari heittää keikkaa livenä paikallisissa baareissa lähitulevaisuudessa loistavan Tortilla Flat Trion, yhtä kuin Kari Kempas (harppu), Jussi Rantapuro (basso) ja Honey Aaltonen (rummut), säestyksellä. Käykäähän siis tonteilla ihmettelemässä ihan ite!

Pokke Korhonen