flash

 

 

TUOMO
Reaches Out For You
(Texicalli /Jupiter JUP 030 CD)

(1) First (2) Cry To The Moon (3) The Grant (4) Ordinary (5) Love & Friendship (6) If It Doesn’t Hurt Me (7) Head Above The Water (8) Sweet With Me (9) Reach Out For You (10) Fear Of Love (11) Good Night

Tuomo Prättälä: syntynyt 1979, soullaulaja, jazz-pianisti, palkittu muusikko. Tuomon edellinen cd ”My Thing” oli kova saavutus meidän leveysasteillamme, lähetin ldevyn phillysoulin legendalle Vincent Montanalle ja hän piti siitä kovasti. Kuten moni muukin, joille sen USA:han toimitin. Tuomo on monessa mukana nytkin: Ilmiliekki, Quintessence, Emma Salokoski Ensemble, UMOssakin ollut solistina jne. Edellinen cd oli jazz-sävyisempi, tällä uudella paneudutaan soul-, funk- ja jopa ihan rock-sävyihin. Lisäksi tämä on kokonaan laulettu levy. Tuomon äänihän tuo mieleen Stevie Wonderin, Jamiroquain ja paikoin olen kuulevinani Lenny Kravitzin ja Curtis Mayfieldin sekä hivenen Marvin Gaye –sävyjä soundien painottuessa 70-luvulle. Ja kaikki tuo suomalaisesta kaverista! Miksei täältä sitten löydy muita vastaavanlaisia kykyjä? Jazzin puolellahan heitä on ripakopallinen, Jukka Eskola, Timo Lassy, Lenni-Kalle Taipale, Sami Pitkämö, Five Corners Quintet vain muutamia mainitakseni.

Tuomo on lisäksi tehnyt itse kaikki biisinsä. Eka sinkku ”Ordinary” on saanut radiosoittoja kiitettävästi. Toinen sinkku voisi olla (1), hyvin Stevie-vaikutteinen groovaava kappale. Raidat (2), (3) ja (6) tuovat mieleen Lenny Kravitzin ja ”The Grant” hiukan psykedeelisellä sovituksella Norman Whitfieldin sekä Undisputed Truthin. Raidan (5) intro on kuin ”My Girl’istä” ja sävelkulku on muutenkin samankaltainen. (8) taas voisi olla joltain 70-lukulaiselta elokuva/tv-sarja -soundtrackiltä, kuten myös Marvin Gaye -vaikutteinen (9).

Hyvin täysipainoinen kokoelma, mutta olisin kuitenkin itse toivonut aivan 100-prosenttista soul/funk-levyä, ilman rock-sävyjä. Joka tapauksessa tämä on ilman muuta vuoden 2009 kotimainen julkaisu. Levy on tehty niin taidokkaasti, ettei voi kuin ihailla Tuomon kykyjä.

Jari Salo