flash

 

 

U. PASANEN BAND
U Turn
(UPB-08, omakustanne)

(1) Mean To Me (2) Humbled And Fooled (3) Guilty (4) U Turn (5) Don’t Get Too Excited (6) Gonna Make You Mine (7) Sky Can Fall (8) Couple Of Coins (9) White Lady Blues (10) Without You (11) Nobody Knows You (12) My Old Man

U. Pasanen Band tulee Jyväskylästä ja oman määritelmän mukaan yhtye tarjoaa yleisöystävällistä ja genrevapaata rytmimusiikkia bluesista funkaten, tosin enempi tuonne rockiin kallellaan. Yhtye on toiminut vaihtelevalla kokoonpanolla jo vuodesta 1997. Tätä nykyä yhtyeessä soittavat Seppo ”Ukko” Pasanen (kitara), Joonas Pasanen (kitara), Asko Vikki (rummut), Juha-Antti Helama (basso) ja Harri Häkkinen (laulu). Nyt U. Pasanen Band on julkaissut omakustanteisen pitkäsoiton. Kappaleet ovat kaikki omasta pajasta, päämestareina ovat häärineet Seppo ja Joona Pasanen ja Harri Häkkinen, Asko Vikkikin on osallistunut tunaamiseen. Livenä en ole yhtyettä nähnyt. Viime Blues Liven perjantai-illassa yhtye olisi ollut esillä. Oli Pertti Nurmen mukaan ollut parasta tuossa musiikillisesti kuulemma hiukan ”kummallisessa” illassa.

Levy alkaa tanakalla toruamisella, Mean To Me – niinpä tietenkin, itsessä ei ole vikaa. Onneksi seuraavat kaksi kappaletta ovat hiukan positiivisempia – alentuvaista syyllisyyttä yms. Ei mitään, poijat osaavat soittaa, eikä laulukaan pistä korvaan kehnona. Melodiat ovat tasaisia, mutteivat aivan järisyttäviä. Kyllä se täällä rytmimusiikinkin puolella melodia on tärkein, ainakin minulle. Ei sanatkaan aivan silsaa saisi olla, tosin tuo englannin kieli aina hiukan sotkee – ei niitä tule kuunneltua kuten suomea. Ei ainakaan tule niin helposti myötähäpean tuntua sanaseppoihin. Suosikkejani levyllä ovat rauhallinen kipale (5) ja nuo hitaat (7 ja 12). Varsinkin tuo lopetuskappale My Old Man on upea – tuollaisia kappaleita lisää.

Aimo Ollikainen