WEST COAST BLUES
2015
(omakustanne, WCB 2015) -15


Pitkän linjan turkulainen bluesbändi West Coast Blues on pukannut iloksemme uuden levyn. Tosin kyseessä on vain viiden kappaleen mittainen ja lähinnä promootiokäyttöön tarkoitettu julkaisu. Lauluhommat on jaettu tasan Judo Jalavan ja Antti Karinevan kesken.

Aloitusraitana oleva Magic Samin You Belong To Me polkaisee koneen vakuuttavasti käyntiin. Kakkosraidalla Jimmy Hughesin Steal Awayssa Karineva heittää maukkaan soolon. Parin Jalavan laulaman kappaleen jälkeen saamme nautittavaksemme Karinevan kirjoittaman Juke Joint -instrumentaalin, joka toimii pienoisena välipalana ennen loppuhuipennusta. Kappaleen suola on Jalavan kosketinsoittimet Karinevan pysytellessä pääasiassa taka-alalla kitaroineen, kunnes intoutuu tiukkaan sooloon.

Levyn kahden viimeisen raidan ajaksi Karineva pääsee ääneen. Omaa tuotantoa oleva Back Seat Entertainer sisältää rankkaa slidekitarointia, jota Jalava ryydittää harpullaan. Meno on todella hurjaa ja esitys nousee suurimmaksi suosikikseni.

Levyn viimeisellä uralla, joka on Bukka Whiten Aberdeen Mississippi, esiintyy vain puolikas bändiä, sillä Karineva soittaa sen dobrollaan rumpali Olli Mäkelän ryydittäessä menoa. Kappaleen video on saanut kovasti kiitosta ympäri maailman. Bändi onnistuu saamaan niin perinteisistä kuin tutuista aineksista hyvin mielenkiintoista ja taidokasta musiikkia.

Tämän levyn parissa tulee viihtymään pitkään. Pitkäsoittokin heiltä on jossain vaiheessa tulossa, ja tämä käy hyvästä maistiaisesta ennen sitä.

Riku Metelinen

(Julkaistu BN-numerossa 3/2015.)


Jaa sivu Facebookissa tai Twitterissä!