flash

 

Lehden BN 1/09 (235) sisältöä

Pääkirjoitus - Helmikuussa 2009

Kas vain, olisi taas uusi vuosi käsillä – vaan kuinkas olikaan niiden kuuluisien uusien kujeiden laita? Blues Newsin osalta käsinkosketeltavin muutos entiseen on eittämättä lehden painotekninen ulkoasu, josta vastaa tästä numerosta lähtien tuore yhteistyökumppanimme, helsinkiläinen Art-Print Oy. Loppuvuonna ’08 käyttöönotettu uusi InDesign-työympäristö aiheuttaa taittotiimillemme edelleen jonkin verran harmaita hiuksia, mutta pikkuhiljaa olemme selättämässä tätäkin haastetta eduksemme.
   Sisällön osalta BN sen sijaan jatkaa uskollisena perinteikkäälle monipuoliselle tyylikirjolleen. Tässä numerossa juurimusiikin laajasta skaalasta lukijoille esittäytyvät haastattelujensa valossa mm. saksofonitaituri Juho Hurskainen, soul-legenda Syl Johnson sekä Allman Brothers Bandin rumpali Butch Trucks. Jälleen kerran yltäkylläisen runsasta tarjontaa täydentävät osaltaan myös laajat artikkelit mm. laulaja-kitaristi Susan Tedeschistä, suomirockabillyn kulttiyhtyeestä The Ducktailsista, Tampereen seudun sykkivästä blueselämästä sekä Lahden Grandblueseille 4. huhtikuuta esiintymään saapuvasta Eddy Clearwaterista.
   Vaikka juuri nyt miltei koko muulle Suomelle näyttäisi tämän vuoden livetarjonnaksi riittävän vallan hyvin pääsy Madonnan ökyhinnoitellulle keikalle Helsingin Jätkäsaareen, on meille blues- ja roots-väelle sentään luvassa kevään ja kesän aikana runsain mitoin todellisiakin huippukonsertteja. Tässä vaiheessa julkistettuja ulkomaan vieraita ovat "The Chiefin" ohella mm. Johnny Spence (6.-7.3.), Wilko Johnson (7.3.), Gene Taylor (7.-14.3.), R.J. Mischo (1.-3.4.), Sven Zetterberg (4.4.), Bert Deivert (4.4.), Tina Turner (23.4.), Garland Jeffreys (24.4.), Pete Gage (15.-16.5.), Boo Boo Davis (14.-16.5. & 1.8.), Big Joe Louis (20.-23.5.), Johnny Winter (3.6.), Seasick Steve (14.6.), B.B. King + Ana Popovic (1.7.), Dwayne Dopsie & the Zydeco Hellraisers (2.7.), Dr John (11.7.), West Weston (31.7.-1.8.), Two Timers (8.8.) sekä Sugar Ray Norcia (8.8.) – ja lisää on takuulla vielä tiedossa. Seuraa siis tarkempaa keikkailmoittelua vaikkapa BN:n nettisivuilta!

Pete Hoppula


BN-KRIITIKOIDEN VUODEN 2008 PARHAAT

Tutustu kriitikko-raadin tämänvuotisiin valintoihin täällä.


SUSAN TEDESCHI - Girls & Guitars, osa 1

Girls and guitars –sarjassa esittelen muutaman lahjakkaan naiskitaristin. Ensimmäisenä esittelyssä on vuonna 1970 Bostonissa syntynyt kitaristi, laulaja sekä laulunkirjoittaja Susan Tedeschi, joka edustaa uutta bluessukupolvea, kitaraa soittavien naisten sukupolvea. Monille lehtemme lukijoista Susan on varmasti tuttu, jos ei muuten niin ainakin levyltä Double Trouble: "Been a long time". Susanin karhea, aavistuksen ”nenäkäs” ääni on kuin Janis Joplin laimennettuna Bonnie Raittilla. Laulajista Susanin esikuvia ovat Bonnie Raitt, Janis Joplin sekä bostonilainen Toni Lynn Washington. Kitaristeista esikuvia ovat mm. Johnny "Guitar" Watson ja Doyle Bramhall II.

teksti: Riku Metelinen - kuvat: Carl Lender


The Allman Brothers Band On Broadway - BUTCH TRUCKS BN:n haastateltavana

"Tuntuu, kuin olisi naimisissa! On päiviä jolloin et voi sietää tiettyä henkilöä lähelläsi", kertoo Butch Trucks neljänkymmenen vuoden mittaisesta taipaleestaan The Allman Brothers Bandissa. "Yhtyeen kanssa on tekemisissä monen ylimielisen egon kanssa, joten asiat mutkistuvat entisestään. Nykyään meillä on bändissä yhtä hauskaa kuin alkuaikoina, mutta joinakin aikoina hauskuus oli kaukana", kertoo 61-vuotias rumpali hotellihuoneestaan Atlantassa, jossa yhtye myös harjoittelee tulevia konsertteja varten Beacon Theatressa New Yorkissa.

teksti: Eduardo Alonso


EDDY "THE CHIEF" CLEARWATER - Ei mikään tavanomainen bluesjäärä

Yksi vuoden 2008 miellyttävistä yllätyksistä blues-rintamalla oli Eddy “The Chief” Clearwaterin erinomainen albumi ”West Side Strut”. Levyä ihmetellessä ja kuunnellessa alkoi heräillä pikku hiljaa ajatus tämän näyttäviin asuihin pukeutuvan showmiehen ja erinomaisen kitaristilaulajan saamisesta tänne Suomeen keikalle. Olihan päällikön edellisestä vierailusta, vuoden 1991 Talviblueseilla kulunut jo huomattavasti aikaa. Tuolloinhan Eddy kierteli Suomessa yhdessä mm. Carey ja Lurrie Bellin kanssa. Kuten innostunut ja runsaslukuinen talvibluesyleisö jo tuolloin huomasi, Eddy Clearwater on monipuolinen ja loistava chicagoblues- & rock’n’roll-mies, joka omaa kyvyn esittää hyvänoloista party-musiikkia ja alkuperäistä syvää, sielukasta bluesia sen vaativalla tavalla. Miehen blues on tietenkin juuri sitä aitoa perus-chicagobluesia, mutta myös varustettuna ajattomalla rock’n’rollilla, rockabillyllä, kantrilla, funkilla ja gospelilla. Hän on jopa levyttänyt albumin yhdessä surf-a-billybändin Los Straitjacketsin kanssa. Kyseessä ei siis ole mikään tavanomainen bluesjäärä.

teksti: Markku Pyykkönen


THE IGUANAS - Tico ticoa, haitarijatsia sekä kutupoppia Amerikan syvästä etelästä

Esittelyssä jo parikymmentä vuotta koossa ollut moni-ilmeinen neworleansilaisyhtye.

teksti: Pokke Korhonen


Sarjakuvan kokoinen groove - Muddy Lee Makkosen albumoidut seikkailut

BN-sarjakuvan isähahmot Ville Pirinen ja Pauli Kallio jututettavana.

teksti: Marko Suutarla - kuvat: Ville Pirinen


Suomalaisen Rock ’N’ Rollin historiaa - THE DUCKTAILS

Rock ’n’ roll tuli Helsinkiin 1955. Tänä päivänä tuskin kukaan kehtaa väittää, että kyse oli vain ohimenevästä ilmiöstä. Kuten tunnetusti tiedetään, nuorten musiikkimaku ja ihanteet vaihtuvat ajan mukana. Niin tapahtui myös 70-luvulla, jolloin 50-luvun rock ’n’ roll tuli takaisin, vaikkakin markkinamiehet olivat keskittyneet tekemään rahaa Englannista tuomallaan punkrockilla. Media toimi silloin niin kuin tänä päivänäkin punkin asianajajana. Kotimainen musiikkikenttä oli jämähtänyt paikoilleen, vallalla olivat 60-luvulle unohtuneiden hämyjen asenteet. Mutta kun nuoriso huomasi, että rock ’n’ rollilla on kunniakas historiansa, tuli siitä aito asia ja niin nämä levyt löysivät jälleen tiensä levysoittimiin. Sen ääni erottui selvästi, rikkoi monotonian ja osoitti musiikkityylin ajattomuuden. 50-luku oli ollut esillä läpi kyseisen vuosikymmenen ja se omalta osaltaan muokkasi koulupoikien alitajuntaa. Tässä tarinassa palataan tuohon aikaan ja silloin vaikuttaneeseen yhtyeeseen.

teksti: Antero Tirronen


Suomi-bluesin henkilökuvia osa 3 - Saksofonisti JUHO HURSKAINEN

Saksofonisti Juho Hurskainen on maamme yksi näkyvimpiä ja kuuluvimpia puhaltajia amerikkalaisen rytmimusiikin kentässä. Keikkarintamalla pitää kiirettä; Juho soittaa muiden ansioituneiden ja paatuneiden juurimusiikin elinkautissoittajien kanssa lukuisissa kokoonpanoissa. Vuonna 2008 legendaariseen Agentsiin liittynyttä Juhoa nähdään ja kuullaan edelleen muun muassa Whistle Bait’n, Johnny Bonanza Shown’n ja miehen oman bändin, Jay’s Frantics’n riveissä. Erityisen myönteisiä kokemuksia kansainvälisestä soittotoveruudesta hän on saanut muun muassa Barrence Whitfield’n, Steve Guyger’n ja Billy Lee Riley’n kanssa keikkaillessa.

teksti: Maiju Lasola


SYL JOHNSON - Rhythm & Blues -legenda

Mustan musiikin suurmies Kari Kempaksen haastateltavana Chicago Blues Festivaaleilla kesällä 2007.

teksti: Kari Kempas


BLUESKAAVAN tarkastelua

Ihmiskunta on tehnyt kolme suurta keksintöä musiikin alalla: sonaattimuodon, kvartti(kvintti) kierron ja blueskaavan. Kaikki ovat käsitteitä, joita kukaan yksittäinen ihminen ei ole keksinyt, vaan ne ovat muotoutuneet vuosisatojen saatossa, osana musiikin evoluutiota. Ne lienevät myös yhtä vanhoja, vaikka sonaattimuoto mielletään 1700- ja blueskaava 1900-luvun alkuun. Myös viihde- ja iskelmämusiikissa sekä hitaissa bluestyyppisissä kappaleissa käytetty kvarttikierto sai alkunsa barokin aikana. Vivaldin riffeissä on sama sointukulku kuin Gary Mooren hitissä ’’Still Got The Blues’’. Sonaattimuoto hallitsee esim. sinfonioita, mutta etäisesti sillä on merkitystä vaikkapa suomalaiseen iskelmämusiikkiin ja Eija Jauhiainen Blueskaavan tarkastelua rock-albumeiden (varsinkin niin sanotun progressiivisen rockin) muotoon, vaikka tekijät eivät sitä itse välttämättä tietäisikään.

teksti: Eija Jauhiainen


SININEN TAMPERE - Suomen Austin?

Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen Tampereen juurimusiikin tarjonta on vankistunut terveeseen kuntoon. Kesän kohokohta on jo parina vuonna ollut Down Home Island Blues, jossa Viikinsaaren idyllisessä miljöössä on vietetty elokuun helteisissä illoissa unohtumattomia syvän etelän bluesjuhlia. Vuonna 2007 saaren valloitti Honeyboy Edwards, legenda jo (ja vielä) eläessään, viime vuonna puolestaan ulkomaista esiintyjäkaartia edustivat modernin akustisen ilmaisun huippunimi Eric Bibb ja Memphisin villimies Little Victor tarjonnan täydentyessä suomalaisilla huippunimillä. Ensi kesä jatkanee Suomen mukavimman miljöön omaavan bluesfestarin loisteliaasti alkanutta tarjontaa.
Ympärivuotisessa tarjonnassa keskeisestä osaa näyttelee vireä klubitoiminta. Kaupungissa pyörii kolmatta vuotta Teatterikahvila Kiven blues-klubi ”Down Home Kivi” (onkohan Tampereella muuten jonkinlainen downhomesyndrooma?) ja viime syksystä asti myös bluesyhdistys Blues Lovers ry on järjestänyt klubityyppisiä, teemallisia bluesjameja. Paikkakunnalle on rakentunut verkosto, jossa klubit ja rootsystävälliset kapakat pitävät musiikinystävän miellyttävän kiireisenä. Vireään bluesmaisemaan kuuluu aktiivisia muusikoita ja heidän yleisönsä, mutta myös sellaisia puuhamiehiä ja -naisia, jotka pistävät nämä kaksi kohtaamaan toisensa. Istahdimme hetkeksi rupattelemaan kaupungin bluesskenestä kahden bluesaktiivin kanssa ja siinä sivussa vaihdettiin ajatuksia vähän laajemmaltikin.

teksti: Marko Suutarla - kuvat: Jyrki Kallio


DELMARKIN SYNTTÄREILLÄ

Katsaus 55-vuotisen Delmarkin historiaan ja tuoreeseen juhlakokoelmalevyyn.

teksti: Kari Kempas


JUPITER RECORDS - The Sound Of Soulsville Helsinki: vinyylisinkku kunniaan!

Määrätietoista ja kansainvälisestikin laajalti huomioitua julkaisutoimintaa sekä roots-, kansanmusiikki- että pop-saralla jo 1990-luvun puolivälistä saakka harjoittanut Martti Heikkisen luotsaama helsinkiläisyhtiö Texicalli Records tunnetaan mm. Emma Salokoski Ensemblen ja Quintessencen menestyslevyjen takaa. Päätoimialansa ohessa yhtiö on operoinut myös sisarmerkkejä Jupiter ja Impala, joista etenkin ensiksi mainittu on lisännyt vuosi vuodelta statustaan kotimaisen laatusoulin primäärinä synnytystehtaana. Asiaan kuuluvaan tyyliin äänitteitä on tarjolla kiitettävän paljon myös vinyyliformaatissa. Nyt esiteltävää Jupiterin 7-tuumaisten sinkkujen sarjaa pitäisi olla saatavilla useimmissa hyvinvarustetuissa levyliikkeissä kautta maan sekä nettiteitse ainakin seuraavilla kauppiailla: Levykauppa Äx, Cdon, Digelius, FM Music, Jukebox Shop, Platta, Popparienkeli, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta ja Fennica.

teksti: Pete Hoppula


ACEN KERÄILYERÄT, osa 6

Juhani Ritvasen jo ilmestyessään legendaariset arviolevykatsaukset jatkuvat.


HOLGER & HERMAN, osat 2

Täydennyksiä aiheisiin Holger Hersholt ja Herman de Jong.

teksti: Hannu Nyberg


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


BLUES NEWS FROM BAY AREA

Maria Bainer's column in English.


TARINOITA AMERIKASTA (osa 1)

"Gatemouthin kohtaaminen" ja "Mississippin muistelmia"

kertojana "Wild Bill"


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN - Doggin' Around

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

2-sivuinen luettelo Suomessa saatavilla olevista alkuvuoden 2009 cd- sekä dvd-julkaisuista.


CD-TUTKAILUT:
 • Ampiaba : Going Back To Aného (Mo Records) Lue levyarvio!
 • Atomic Boogie Band : Time To Boogie! (Jupiter Stroll) Lue levyarvio!
 • Rory Block : Blues Walkin' Like A Man (Stony Plain)
 • The Bluuster : No More Standing Still (Aikamedia) Lue levyarvio!
 • Cedric Burnside & Lightnin' Malcolm : Two Man Wrecking Crew (Delta Groove)
 • Mick Clarke : Solid Ground (Taxim)
 • Lluis Coloma : Boogie Portraits (Swing Alley)
 • Dadao Trio : What? A Fucker Asking Questions (Dada) Lue levyarvio!
 • The Dave & Deke Combo : Moonshine Melodies (Goofin' LP)
 • Lou DeAdder : Mister Eclectic (TIL)
 • Detroit : Heritage 1989-2009 (KC Sound 2-CD) Lue levyarvio!
 • The Five Aces : Shout & Shimmy! (Saagaloo)
 • Mick Fleetwood Blues Band : Blue Again! (Hypertension)
 • Billy Flynn : Blues Drive (Land O' Blues 2-CD)
 • Memo Gonzales & the Bluescasters : Dynomite (CrossCut)
 • Ben Granfelt Band : Kaleidoscope (Spruce) Lue levyarvio!
 • The Hitman Blues Band : Pale Rider (Nerus)
 • The Iguanas : If You Should Ever Fall On Hard Times (Yep Roc)
 • Chris James & Patrick Rynn : Stop And Think About It (Earwig)
 • Bobby Jones featuring The Mannish Boys : Comin' Back Hard (Delta Groove)
 • The Jump'n Jukes : Bottoms Up Boogie (omakustanne)
 • Kitty, Daisy & Lewis : Kitty, Daisy & Lewis (Sunday Best)
 • Knucklebone Oscar : Back From The Jungle (Rookie) Lue levyarvio!
 • Doc Kupka Presents Strokeland Superband : Kick It Up A Step! (Strokeland, 2000)
 • Dave Lennox : Before Beyond & Blue (Note)
 • Los Mentas : Sopa Seco Y Jugo (RPR)
 • Richie Milton & the Lowdown : Lowdowning! (Note)
 • Bob Mintzer Big Band : Swing Out (MCGJ)
 • Del Moroccos : Blue Black Hair (Hi-Style)
 • The Nighthawks : American Landscape (Powerhouse)
 • Sonny Rhodes : I'm Back Again (Feelin' Good)
 • The Rockateens : Zilli-Studio Vol. 1 (Talsti) Lue levyarvio!
 • San Pedro Slim : Barhoppin’ (Barrroom Blues)
 • Savoy Brown : Bring It Home (Seagull, 2000)
 • Damon Sawyer : Struttin’ South (Note)
 • Scissormen : Luck In A Hurry (Vizztone)
 • Seal : Soul (Warner Bros.)
 • Willie "Big Eyes" Smith : Born In Arkansas (Big Eye)
 • Johnny Spence & Doctor's Order : Full Throttle No Brakes (Goofin') Lue levyarvio!
 • Jeremy Spencer : In Session (Secret Cride)
 • The Spikedrivers : Ain't It Real (Scratchy)
 • The Spidedrivers : Live At High Barn (Scratchy)
 • Andrew Suvalsky : A World That Swings (LML)
 • Joanna Shaw Taylor : White Sugar (Ruf)
 • Susan Tedeschi : Back To The River (Verve Forecast)
 • Glen Terry : Soul Searchin’ (Only Blues Music)
 • Sonny Boy Terry : Live At Miss Ann's (DocBlues)
 • Jimmy Thackery & the Drivers : Inside Tracks (Telarc)
 • Glenn Walters : The King Of Retro Cool (Strokeland, 2000)
 • Willie White : Party Hardy (Ztae - ztaemusic.com)
 • Max Wolff : Got You On My Mind (MW)
 • Rusty Wright Band : Playin' With Fire (Sadson Music)


  Uusintajulkaisut:

 • Aguaturbia : Complete Tracks (Record Runner, 2004)
 • Bobby Aro : Kapakka In the Kaupunki – The Fabulous Finns Vol. 2 (Fennica) Lue levyarvio!
 • Canned Heat : If You Can’t Stand The Heat, Get Out Of The Kitchen: Live In Concert (Blues Boulevard 2-CD)
 • Judy Clay & Veda Brown : The Stax Solo Recordings (Kent)
 • Jerry Fuller : A Double Life (Ace)
 • Jerry Fuller : Teenage Love (Collectables)
 • Garland Green : The Very Best Of (Kent)
 • Billy Griffin : Believe It Or Not - The Billy Griffin Collection (Expansion)
 • Little Willie John : Nineteen Sixty Six (Kent)
 • Little Caesar : Your On The Hour Man (Ace)
 • Robert & Johnny : We Belong Together (Ace)
 • Robert & Johnny : The Very Best Of/We Belong Together (Collectables)
 • The Stylistics : That Same Way (Victor Japan)
 • Joe Tex : Get Way Back/The 1950's Recordings (Ace)
 • Big Mama Thornton : Sassy Mama (Just A Memory)
 • Jimmy Witherspoon : I'll Be Right On Down (Ace)
 • eri esittäjiä : Big Top Doowops Vol. 1 & 2 (BTR)
 • eri esittäjiä : The Big Top Records Story (Ace)
 • eri esittäjiä : Delmark 55 Years Of Blues (Delmark CD + DVD)
 • eri esittäjiä : Do-Wah-Diddy - Words And Music By Ellie Greenwich & Jeff Barry (Ace)
 • eri esittäjiä : The Downhome Blues Sessions Vol. 5 - Back In The Alley 1949-54 (Ace)
 • eri esittäjiä : J&S Harlem Soul (Kent)
 • eri esittäjiä : Play The Game (Kent)
 • eri esittäjiä : Take Me To The River - A Southern Soul Story 1961-77 (Kent 3-CD)


  Vinyylisinglet:

 • Huba : The Kind Of Music / Arriving (Jupiter, 2008) Lue levyarvio!
 • Janna : Go Go Get Gone / Nothing Without You (Jupiter, 2008) Lue levyarvio!
 • Korpi Ensemble : A Moment Of Love / Like Father Like Son (Jupiter, 2006) Lue levyarvio!
 • Miss Saana & the Missionaries : Slowly / Good Together (Jupiter, 2008) Lue levyarvio!
 • The Regals : I Took Rock 'N' Roll For Real / You're Sure Taking Care Of Me (Jupiter, 2008) Lue levyarvio!
 • The Soultwisters : Clyde / The Floor (Jupiter, 2008) Lue levyarvio!
 • Tuomo : Don't Take It Too Hard / Ourselves (Jupiter, 2007) Lue levyarvio!


  DVD:t:

 • Ronnie Earl & the Broadcasters : Hope Radio Sessions (Stony Plain)
 • The Four Tops : Reach Out – Definitive Performances 1965-1973 (Universal)
 • Helge Tallqvist Band - Special Guest Doug MacLeod : Live At Swengi 2005 (Q-Records) Lue levyarvio!
 • Johnny Winter : Live Through The '70s DVD (MVD Visual)


  Kirjallisuus:

 • Kallio & Pirinen : Ornette Birks Makkosen voittamaton vinyylivaisto (Suuri Kurpitsa, 2008)


  Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 •  

  NUMERO BN 1/09 (235):

  Kriitikoiden v. 2008 parhaat ......................4 Susan Tedeschi (Riku Metelinen) ..........7 Allman Brothers Band (Eduardo Alonso) ...8 Eddy Clearwater (Markku Pyykkönen) ......10 The Iguanas (Pokke Korhonen) ...............19 Pirinen & Kallio (Marko Suutarla) ...........22 The Ducktails (Antero Tirronen) .............24 Yleisönosasto .............................................26 Fonisti Juho Hurskainen (Maiju Lasola) ...27 Syl Johnson (Kari Kempas) ......................30 Blueskaava (Eija Jauhiainen) .............32 Uutuus-blueslevyt (koonnut P. Hoppula) ....34 Sininen Tampere (Marko Suutarla) ..........36 Muddy Lee Makkonen (Pirinen - Kallio) ......39 Blues News from England (N. Darwen) ..40 Blues News from Bay Area (M. Bainer) ....41 Ace'n keräilyerät, osa 6 (J. Ritvanen) ..42 Delmarkin synttäreillä (Kari Kempas) .....49 CD & DVD -tutkailut ....................................50   

  Susan Tedeschi (photo: Carl Lender)

   

  The Allman Brothers Band
  "on Broadway"

   

  Eddy Clearwater Chicagossa
  (photo: J-P Berg)

   

  The Iguanas

   

  Pauli Kallio, Ornette Birks Makkonen &
  Ville Pirinen (piirros: Ville Pirinen)

   

  Juho Hurskainen (photo: Lasse Sirkko)

   

  Syl Johnson & Kari Kempas Chicagossa
  (photo: Pirjo Salminen)

   

  Sininen Tampere: Ice Cream Anttila &
  Jo' Buddy House Band BluesLovers-
  jameissa (photo: Jyrki Kallio)

   

  Delmarkilla (photo: Kari Kempas)

   


  Tämän numeron kirjoittamiseen osallistuivat:

 • Honey Aaltonen
 • Marko Aho
 • Aarno Alén
 • Eduardo Alonso
 • Maria Bainer
 • J-P Berg
 • Norman Darwen
 • Kai Engrén
 • Harri Haka
 • J.M. Izquierdo
 • Eija Jauhiainen
 • Jyrki Kallio
 • Pauli Kallio
 • Kari Kempas
 • Jari Kolari
 • Pokke Korhonen
 • Juhani Laikkoja
 • Maiju Lasola
 • Kai Leivo
 • Riku Metelinen
 • Matti Nuutinen
 • Hannu Nyberg
 • Mikke Nöjd
 • Aimo Ollikainen
 • Ville Pirinen
 • Markku Pyykkönen
 • Jari Salo
 • Marko Suutarla
 • TT Tarkiainen
 • Antero Tirronen
 • Antti Vainio
 • Vesa Walamies

  Päätoimittaja:
  Pete Hoppula

  Taitto:
  Juhani Ritvanen, Pertti Nurmi & Pokke Korhonen

  Paino:
  Art-Print Oy, Helsinki
 •  

  BN 1/09 NYT SAATAVILLA!

  HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

  Kansi: Bobby Jones
  (kuva: Pertti Nurmi)


  BN myös digitaalisena!
  Palvelun tarjoaa lehtiluukku.fi