flash

 

Lehden BN 1/10 (241) sisältöä

Pääkirjoitus - Helmikuussa 2010

Blues Newsin 43. vuosikerta pääsee starttaamaan jo tovin aikaa valmisteltujen toimituksellisten uudistusten saattelemana. Lehteä, aivan kuten FBS-yhdistystäkin, on pyöritetty läpi koko olemassa olonsa ajan harvalukuisen mutta sitäkin sinnikkäämmän aktiiviporukan korvauksettomana ilta- ja yöharrasteena. BN:n ulkoasullisten ja sisällöllisten laatuvaatimusten alati kasvaessa on kuitenkin käynyt varsin selväksi, että toiminnan jatkaminen tässä mittakaavassa edellyttää talkoojoukkoihimme vääjäämättä lisää niin henkilöresursseja kuin myös aitoa ammattiosaamista. Onni onnettomuudessa, FBS:n tuore hallitus on osoittautunut jo tähänastisten näyttöjensä valossa yhdeksi koko yhdistyshistoriamme korkeamoraalisimmista. Erityisesti jäsenistöstä on syytä nostaa esiin musiikkialan ulkopuolellakin monitaitoisena toimittajana ja kirjailijana meritoitunut Maiju Lasola, joka huolehtii tästä numerosta alkaen kaikkien BN:ssä julkaistavien artikkelien toimitus- ja viimeistelytyöstä – allekirjoittaneen jatkaessa lehden parissa vastaavan päätoimittajan ominaisuudessa. Seuraavissa julkaisuissa tulemme vuorottelemaan Maijun kanssa myös pääkirjoituksen laatijoina.
   Lehden takasivuilta on luettavissa niin ikään hallituksemme vankkumattomiin työmyyriin lukeutuvan Kari Kempaksen tapahtumaraportti Memphisistä viime tammikuulta – FBS:n ennätyspitkää ja laaja-alaista toimintaahan tosiaan muistettiin tuolloin Blues Foundationin arvostetulla Keeping The Blues Alive -palkinnolla, jota olimme oikein kunnon delegaation voimin rapakon takana ylpeinä vastaanottamassa. Kansikuvasankarimme Grady Champion sai puolestaan yhtyeineen kunnian voittaa Memphisissä samaan aikaan järjestetyn International Blues Challengen. Värikkääksi lavapersoonaksi osoittautunut mississippiläinen ansaitsikin ehdottomasti kruununsa tässä tarjonnaltaan runsaassa mutta esitysten tason puolesta ailahtelevassa maratoonikamppailussa. IBC:n soolo/duo -aktien ykköseksi taasen valittiin kanadalainen Matt Andersen – mitä voitaneen pitää jopa pienoisena yllätyksenä, hänen lisäkseen ei nimittäin lopputulosten kärkisijoille ollut Yhdysvaltojen ulkopuolisilla kisaajilla tälläkään kertaa mitään asiaa.
   Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ry:n viimeisimpien tilastojen mukaan cd-kaupankäynti jatkaa yhä jyrkkää alamäkeään: ÄKT:n jäsenyhtiöiden keskuudessa vuonna 2009 pudotusta edelliskauden myyntilukemiin oli peräti 17 prosenttia. Kolkot statistiikat eivät silti anna pelotella ainakaan meikäläisiä, sillä uusimman cd-julkaisumme ”Gary, Indiana” (Blue North BNCD007) on määrä ilmestyä levykauppohin jo maaliskuussa! Amerikkalaisartisti Gary Primichin (1958-2007) Suomessa 1990- ja 2000-lukujen aikana taltioitua musiikkia sisältävää albumia on luonnollisesti hankittavissa myös suoraan yhdistykseltä sekä harpistimaestron rinnalla kiekolla esiintyvien Honey B. & T-Bonesin ja Wentus Blues Bandin keikoilta. Virallisesti ”Gary, Indiana” lanseerataan markkinoille Turussa 19.3. (Kåren) sekä Helsingissä 20.3. (”Helsinki Blues Festival”, Virgin Oil Co.) järjestettävien levynjulkistuskonserttien myötä. Erinomainen tilaisuus kyseisen tuotteen hankkimiseen suoraan tuottajalta tarjoutuu myös Lahden Bluesmafian Grand Blueseilla 10.4. – perinteikästä klubifestivaalia tähdittävän Mississippi Heatin (USA) hartaiksi faneiksi tunnustautuvat Blues News/ FBS -ydinhahmot kun tuskin tohtivat näitä kemuja väliin jättää!
   Tapahtumarikasta blues ’n’ roots -vuotta 2010!

Pete Hoppula


KRIITIKOIDEN 2009 PARHAAT

Blues Newsin toimittajien valinnat vuoden 2009 parhaimmiksi julkaisuiksi

toim.: P. Hoppula & J. Ritvanen


DEL SHANNON - Kuolemasta 20 vuotta

Del Shannon, yksi 60-luvun alun persoonallisimmista jenkkiartisteista, ampui aivonsa tohjoksi 8.2.1990. Ainakin minua tapaus järkytti, olihan Del monien vaikeiden vuosien jälkeen juuri pääsemässä musiikillisesti jaloilleen. Uusi levy oli työstetty arvostettujen taustamiesten johdolla ja suunnitelmissa paikka Roy Orbisonin työn jatkajana The Traveling Wilburys -ryhmässä. Tunnettua on, että Del oli synkkä luonne ja arvailuja liikkui perhekuvioiden romahtamisesta. Lopullinen syy tragediaan jäi silti auki. Levy julkaistiin postuumisti. Sittemmin on Delin koko tuotanto julkaistu uusiksi ja esiin on putkahtanut myös juuri ennen kuolemaa tallennettu live-esiintyminen, siinä pohjaa tälle muistelulle.

teksti: Pekka Talvenmäki


BOB KOESTER - "Don't start me to talking or..."

Pyysin Bob Koesterilta lyhyttä haastattelua Jazz Record Martissa pistäytyessäni (Chicago 9.6.-09). Lopputulos oli, että istuin puolitoista tuntia Koesterin toimistossa. Juttua riitti ja yksi muistikuva johti ilman hengähdystaukoa toiseen... Bob Koester on pyörittänyt Delmark-levy-yhtiötään jo uskomattomat 56 vuotta Chicagossa. Levymerkin lisäksi hänellä on ollut levykauppa Jazz Record Mart ja myöhemmin käytössään oma studio. 1960-luvun klassikkoblueslevyt Junior Wellsin Hoodooman Blues ja Magic Samin Westside Soul myyvät edelleen, mutta nykyään Delmarkin katalogit käsittävät useita satoja blues-, jazz-, r’n’b- ja doowoplevytyksiä, uusia äänitteitä sekä arkistojen aarteita. Koesterilla ja Delmark-levy-yhtiöllä on ollut myös merkittävä vaikutus populaarimusiikin ja rockin kehitykseen. Kesällä New York Timesin haastattelussa Koesterin entinen työntekijä ja Alligator-levy-yhtiön perustaja Bruce Iglauer sanoi, että ilman Koesteria Amerikassa ei olisi syntynyt valkoista blues-rockaaltoa 60-luvulla. Buddy Guyn Hoodooman Bluesin sessioissa Leslieurkukaapin läpi soittama kitarasoundi löysi myöhemmin tiensä myös Beatlesien ja Led Zeppelinin levyille. Keneltä muulta kuin Koesterilta olisi nuori bluesfani Iggy Pop napannut bändinsä nimen tämän heittäessä porukan ulos kotoaan sanoen: ”You ain’t nothing but a bunch of stooges.” Hyviä ja huonoja aikoja kokenut Delmark on nykypäivän kvartaalitaloutta elävässä levybisneksessä erikoisuus ja harvinaisuus monin tavoin.

teksti/haastattelu: Kari Kempas, kuvat: Pirjo Salminen


DAVE ARCARI - Slide-pyörremyrsky Skotlannista

Skottilainen slide-kitaristi ja lauluntekijä Dave Arcari on löytänyt tiensä jo monen suomalaisenkin blues-harrastajan levylautaselle ja fanitusgalleriaan. Arcarin särmäisen rouheassa alt.bluesissa voi kuulla vahvoja vaikutteita paitsi Delta Bluesista, myös countrysta, punkista ja rockabillysta. Etenkin kahden itselleen räätälöidysti rakennetun National-kitaran nimiin vannovaa singer-songwriter -kitaristia on saarivaltakunnassa luonnehdittu ytimekkäästi termeillä ’Hell-Raising National Guitar Madman’, mikä kertoo paljon myös Arcarin tyrmäävän rajusta lavaesiintymisestä. Miehen musiikki herättää eri tahoilla erilaisia mielikuvia henkilötason vaikutteista. Arcarin ja hänen musiikkinsa yhteydessä on puhuttu ja kirjoitettu sellaisista nimistä kuin Tom Waits, Big Bill Broonzy, Slim Harpo, Leadbelly ja Vincent Gallo, vain muutamia mainitakseni. Moni kuulee hänen musiikissaan myös vuosikymmenten takaisten suurten nimien kaiun. Viimeisin referenssi osui silmiin BN:n nyt käsillä olevassa numerossa julkaistua Riku Metelisen levyarviota lukiessa; hän toteaa brittiläisen Bex Marshallin tuorehkoa levyä Kitchen Table -levyä arvioidessaan, että miehen kitaroinnin osalta lähin vertailukohde on Dave Arcari. No, tiedä häntä, kaikkinensa voi kuitenkin todeta Daven musiikin olevan näinä aikoina niin sanotusti aivan oma juttunsa. Niinhän se on keittotaidossakin; kaikki eivät pysty eri ainesten ja mausteiden olemassaolosta huolimatta saamaan edes kohtuullista, saati vallan mainiota tarjoiltavaa aikaiseksi! Seuraavassa muutama sana Arcarin taustoista, jonka jälkeen mies kertoo itse, mitä aatoksissaan näinä aikoina liikkuu.

teksti/haastattelu: Maiju Lasola, kuvat: Chris Reeve


THE CLAY BAY WOLVES - Susilauma Savonmaalta

Kuopion yliopiston Savilahden kampusalueen vaikutuspiiristä ponnistava The Clay Bay Wolves kuuluu savolaisen bluesaatelin kärkinimiin. Nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat: Petteri Autio a.k.a. Boney Back Jackson (laulu, kitara, banjo), Pekka Kortelainen a.k.a. Papa Pedro (kitara, huuliharppu), Juha Laitinen a.k.a. Fast Track Johnson (rummut) ja Kari Palokas a.k.a. Rock Burno (basso). Syksyllä 2009 on ilmestynyt cd:n ja DVD:n sisältävä liveäänite “Rural Disposition” ja kolmaskin levy on jo äänitysvaiheessa. Heinäkuussa 2009 tehdyssä haastattelussa käydään läpi bändin menneisyyttä, nykytilaa ja sivutaan hieman tulevaisuuttakin.

teksti/haastattelu: TT Tarkiainen


THE EVERLY BROTHERS, OSA 2

Artikkelisarjan toisessa ja viimeisessä osassa kerrotaan Everlyn veljesten ihmeellisestä taivalluksesta musiikin täyteisessä maailmassa. Edellisessä osassa (BN 5/2009 =239) pääsimme aina vuoteen 1957, jolloin heidän levytyksensä aukaisi menestyksen portit. Valitettavasti ”Bye Bye Lovelle” kävi niin kuin on käynyt lukemattomille lauluille ennen sitä ja tulee aina käymään. Se oli hittilevy jonkin aikaa, kunnes se unohdettiin. Sen oli väistyttävä uusien menestyslevyjen tieltä. Kappaleita tulee ja menee, ja tässä artikkelisarjan viimeisessä, vuoteen 1963 päättyvässä osassa selvitetään muun muassa sitä, ketkä niitä menestyslevyjä Everlyn veljeksille oikein tekivät.

teksti: Antero Tirronen (+ Hannu Nyberg: Suomalaisia Everly-esityksiä)


JIMMY DELL Suomeen - Waltikka Rock ’n’ Roll Ball jatkaa orginaalisuoraansa

Valkeakosken Hotelli Waltikassa kaksi kertaa vuodessa vietettävät Rock’n’roll Ball -kemut järjestetään ensi maaliskuussa jo 26. kerran samalla reseptillä: lämmintä ja kuivaa sisätilaa sekä tukku rock’n’rolliin ja sen sukulaistyyleihin kallellaan olevia bändejä viihdyttämässä juhlakansaa. Jo vakiintunut on myös tapa kunnioittaa lajin juuria ja tuottaa tuoreiden esiintyjien seuraksi pakettiin joku rock’n'rollin alkuperäisartisteista. Tänä vuonna vuorossa on Jimmy Dell, jolta on juuri ilmestynyt koko miehen uran kattava Bear Family CD ”Cool It, Baby”. Miten moinen perinne on päässyt syntymään? Kysytään siitä muutama selventävä kysymys juhlien puuhamieheltä, basistinakin siellä sun täällä (Atomic Boogie Band, Big Daddy & Rockin' Combo, Westcoast Whippers) touhuavalta Jukka Nurmelta.

teksti: Marko Suutarla


In Memoriam

Vaikkei BN:ssa ole aikoihin laadittu varsinaisia muistokirjoituksia, haluamme koko toimituskuntamme puolesta osoittaa kollektiivista kunnioitustamme hiljattain edesmenneille blues- ja roots-alan taiteilijoille sekä taustavaikuttajille.

teksti: P. Hoppula


Simo Kuulusa in Memoriam

s. 10.4.1955 - k. 20.12.2009

teksti: Jarkko Ravi


International Blues Challenge (IBC) + Keeping The Blues Alive Awards (KBA) (Memphis, 1/2010)

Tapahtuma-arvio

tekst: Kari Kempas, kuvat: Pertti Nurmi


Harp Attack! (Rav. Koha, Helsinki, 5.12.2009)

Konserttiarvio

teksti ja kuvat: Miranda Lindqvist


Savonsolmu Winter Blues Party (Pieksämäki, 29.1.2010)

Konserttiarvio

teksti ja kuvat: TT Tarkiainen


Kaamoksen lievitystä Eric Bibbin ja Louise Hoffstenin kanssa (Savoy-teatteri, Helsinki, 12.12.2009)

Konserttiarvio

teksti ja kuvat: Miranda Lindqvist


WILD RECORDS 45S

Sinkkukatsaus

teksti: Marko Suutarla


RAAVASTA RÖHINÄÄ, osa 1

Levyarvioita

teksti: Juhani Ritvanen


YHÄ JYTISEE, osa 16

Levyarvioita

teksti: Juhani Ritvanen


LUKEMINEN KANNATTAA AINA!

Kirja-arvioita

teksti: Marko Suutarla, TT Tarkiainen, Kari Kempas


KITARAKIRJASTO

Kirja-arvio: Teemu Viinikainen - Rytmi elää

teksti: Eija Jauhiainen


Päätoimittajan snadit arviot

Levyarvioita

teksti: Pete Hoppula


BLUES NEWS FROM BAY AREA

Maria Bainer's column in English.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN - Ja musiikilliset kalavaleet

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

luettelo Suomessa saatavilla olevista alkuvuoden 2010 cd- sekä dvd-julkaisuista.


CD-TUTKAILUT:
Arthur Adams : Stomp The Floor (Delta Groove)
Jake Andrews : Feelin' Good Again (Jake Andrews, 2008)
Robin Banks & Christian Dozzler : Livin' Life (BluesWave)
Eugene 'Hideaway' Bridges : Live In San Antonio (Armadillo)
The Brioles : Love Rhythm & Hate (El Toro)
Cash Box Kings : Cuttin' Heads At The Cuda Cafe (Blue Midnight)
The Clay Bay Wolves : Rural Disposition (Music Service Finland CD + DVD)
Davis Coen : Magnolia Land (Soundview)
Commander Cody : Dopers, Drunks And Everyday Losers (Blind Pig)
Al Cook : Pioneer And Legend - 45 Years On Stage (Wolf)
Sean Costello : Sean's Blues (Landslide)
Delta Moon : (You'll Never Get To Heaven On A) Hellbound Train (Music Avenue/Blues Boulevard)
Doug Deming & the Jewel Tones : Falling Through The Cracks (Mighty Tiger)
Henry Gray & the Cats : Blues Won’t Let Me Take My Rest (Lucky Cat)
The Green Brothers : Soulsville (LocoBop)
Ismo Haavisto Band : Winter Blues (IHB)
Jeff Healey : Legacy Vol. 1 (Edel)
Jeff Healey : Songs From The Road (Ruf CD + DVD)
King King feat. Alan Nimmo : Broken Heal (Superb Duck)
Lighting Red : Groovemaster (LRP)
Tim Lothar & Peter Nande : Two For The Road (Straight Shooter)
Bex Marshall : Kitchen Table (House Of Mercy)
Delbert McClinton : Acquired Time (New West)
Quintus McCormick : Hey Jodie (Delmark)
R.J. Mischo : Knowledge You Can't Get In College (Greaseland)
Micky Moody : Electric Journeyman (Armadillo)
Mountain Men : Spring Time Coming (Mosaic Music)
Bob Petrocelli : Shanghai Shuffle (Ortep Music)
Zach Prather & Slight Return : Freak (Dixon Landing, 2008)
Niko Riippa : Flying Circus (TAP)
Rocket 88 & the Rockettes : One-Footed Cockroach Stomp (Rocket)
Kellie Rucker : (Music Avenue/Blues Boulevard)
Sand Cats : Sahara Sunrise (MSS)
Seasick Steve : Man From Another Time (Warner Brothers/Atlantic)
Sweet Jeena & her Sweethearts : Rock'n'Roll Picnic (Jeena)
Hans Theessink : Birthday Bash (Blue Groove 2-CD)
The Velvet Candles : The Story Of Our Love (El Toro)
Zora Young : French Connection (Delmark)
eri esittäjiä : Broadcasting The Blues, A 25th Anniversary Celebration Of Bob Corritore's Radio Show (SWMAF)
eri esittäjiä : Where Blues Crosses Over 2010 (Ruf)


Uusintajulkaisut:

Tony Allen : Here Comes The Nite Owl (Ace)
Tony Allen : Holy Smoke Baby (Titanic)
Sam Baker : I Believe In You (Soulscape)
Lattimore Brown : Nobody Has To Tell Me (Soulscape)
Nappy Brown : Night Time Is The Right Time (Atlantic/Savoy)
Nappy Brown : Don't Be Angry (Raven)
Harold Burrage : Chicago Soul (P-Vine/M-Pac)
Harold Burrage : Messed Up! The Cobra Recordings 1956-58 (Westside)
Otis Clay : Testify!!! The One-Derful Recordings (Fuel)
Bill Coday : The Best Years (Ordena)
Jimmy Dell : Cool It, Baby (Bear Family)
Bo Diddley : Have Guitar Will Tour (Music Avenue/Blues Boulevard 2-CD)
The Four Tops : Something To Remember (Shout)
Big John Hamilton : Are You Happy With Him (Soulscape)
Willie Hightower : Fame Records Singles (Honest Jon's)
Jimmy Hughes : Steal Away/The Early Fame Recordings (Kent)
The Isley Brothers : The Motown Anthology (UMC 2-CD)
George Jackson : In Memphis 1972-1977 (Kent)
Lou Johnson : With Special Guest Don & Juan (Cat King Cole)
Jack McVea & his Orchestra : Fortissimo!!! The Combo Recordings (Ace)
James Phelps & the Clefs of Calvary : 1962-63 (Pewburner)
Freddie Scott : Best of Columbia Recordings (Kent)
Del Shannon : Rock On! (Silverstone)
Percy Sledge : My Old Friend The Blues (Music Avenue/Blues Boulevard)
Sunnyland Slim & Johnny Shines : The Complete Blue Horizon Sessions (Sony/Columbia)
The Tymes : Grace & Savour (Shout)
James "Wee Willie" Wayne : From Texas To New Orleans (Bayou)
eri esittäjiä : Birth Of Soul - Special Chicago Edition (Kent)
eri esittäjiä : Gospel Songbirds (Pewburner)
eri esittäjiä : Got Them Hill Billy Blues - 32 Black Blues Boppers (El Toro)
eri esittäjiä : Malaco Soul Brothers (Soulscape)
eri esittäjiä : RCA Jump N' Jive, Vol. 4 (Official)


Vinyyli-singlet ja -EP:t:

The Balls : Wild One / Watch Dog (Boogiemill)
Carl & the Rhythm All Stars : Slipped My Mouth / I Am Gone (Wild)
Dusty Chance : Chicken Bop / Hex On My Heart (Wild)
The Hi-Strung Ramblers : Run Boy Run/Hobo Bob (Wild)
Pat James : Rattlesnake Shake / Gonna Get You Baby (Wild)
Jo' Buddy & Down Home King III : Elevator Boogie / Radio Act Twist (Ram-Bam)
The Kongsmen : I Go Ape / Koko Joe (Butterfly)
Lil' Gizelle : Baby Please Don’t Go / Blessed Are The Tears (Wild)
Little Victor : Blues Shakedown EP (Witchcraft International)
Louis & the Wildfires : I’m A Man / No Me Trates Mal (Wild)
The Rhythm Shakers : Hit The Road / Love Spilled Across The Floor (Wild)


DVD:t:

Joe Bonamassa : Live From Royal Albert Hall (Provogue 2-DVD)
Lester Butler featuring '13' – Live At Moulin Blues Ospel 1998 (Stiching Rhythm & Blues Ospel, 2008)
John Fogerty : Comin' Down The Road (Fortunate Son/Verve)
Billy Gibson : The Prince Of Beale Street, Live At The North Atlantic Blues Festival (North Atlantic Blues Records/Juke Joint Video, 2008)
Bill Haley - Rock'n'Roll Is Born (Universal Music)
The Music Of Buddy Holly And The Crickets - The Definitive Story (Universal Music)
Honeydripper (A John Sayles Film) (Axiom Films/Cameo)
Del Shannon : Del Shannon (David)
Stevie Ray Vaughan : Boogie With Steve (Masterplan)
ZZ Top : Double Down Live (Eagle Vision 2-DVD)


Kirjat:

Jouko Kyhälä - Jimmy Träskelin : Pelti Polska Laulaa Kansanmusiikkia bluesharpulla (Kansanmusiikki-instituutti, 2009)
Jarkka Rissanen : Kuvia Ja Tarinoita (Väärnin Pappila, 2009)
Janne Salmi : Kun 50-luku tuli takaisin – Nuorison 50-lukuvillitys 1978-1981 (Opus Liberum, 2009) Lue kirja-arvio!
Teemu Viinikainen : Rytmi elää (Idemco Oy, Riffi-julkaisut, 2009)


Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 

NUMERO BN 1/10 (241):

Kriitikoiden vuoden 2009 parhaat ................2 Del Shannon (Pekka Talvenmäki)...................6 Bob Koester (Kari Kempas)...........................8 Muddy Lee Makkonen (Pirinen - Kallio).......13 Dave Arcari (Maiju Lasola).........................14 The Clay Bay Wolves (TT Tarkiainen)..........16 The Everly Brothers #2 (Antero Tirronen)....18 Jimmy Dell (Marko Suutarla)........................26 In memoriam (Pete Hoppula)........................28 Blues News from Bay Area (Maria Bainer)....30 Blues News from England (N. Darwen)......31 Harp Attack (Miranda Lindqvist)...................31 Kaamoksen lievitystä (Miranda Lindqvist)....32 Savonsolmu Winter Blues (TT Tarkiainen).....33 Raavasta röhinää #1 (Juhani Ritvanen).......34 Lukeminen kannattaa aina!............................38 Kitarakirjasto (Eija Jauhiainen).....................39 Yhä jytisee, osa 16 (Juhani Ritvanen)..........40 Wild Records 45s (Marko Suutarla)..............46 Päätoimittajan snadit (Pete Hoppula)..........48 CD & DVD -tutkailut......................................47 IBC ja KBA, Memphis 2010 (Kari Kempas)....67   

Del Shannon

 

Bob Koester
(kuva: Pirjo Salminen)

 

Dave Arcari
(kuva: Chris Reeve)

 

The Clay Bay Wolves
(kuva: TT Tarkiainen)

 

Louise Hoffsten
(kuva: Miranda Lindqvist)

 

Eric Bibb
(kuva: Miranda Lindqvist)

 

The Everly Brothers

 

KBA-gaalassa Memphisissä tammikuussa 2010: Kari Kempas, Aimo Ollikainen, Pete Hoppula, Pertti Nurmi

 


Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:

Honey Aaltonen
Marko Aho
Aarno Alén
Maria Bainer
J-P Berg
Norman Darwen
Harri Haka
J.M. Izquierdo
Eija Jauhiainen
Pauli Kallio
Kari Kempas
Jari Kolari
Pokke Korhonen
Maiju Lasola
Miranda Lindqvist
Riku Metelinen
Mikke Nöjd
Ville Pirinen
Chris Reeve
Pirjo Salminen
Jari Salo
Marko Suutarla
Pekka Talvenmäki
TT Tarkiainen
Antero Tirronen
Antti Vainio
Vesa Walamies

Vastaava päätoimittaja:
Pete Hoppula

Artikkelipäätoimittaja:
Maiju Lasola

Taitto:
Juhani Ritvanen

Viimeistelytaitto:
Pertti Nurmi

Paino:
Art-Print Oy, Helsinki

 

BN 1/10 NYT SAATAVILLA!

HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

Kansi: Grady Champion
(kuva: Pertti Nurmi)


Huom: Lehteen 2/10 tarkoitetut tekstit ja ilmoitukset oltava toimituksessa 26. maaliskuuta mennessä!


BN myös digitaalisena!
Palvelun tarjoaa lehtiluukku.fi