flash

 

Lehden BN 2/09 (236) sisältöä

Pääkirjoitus - Huhtikuussa 2009

Myös bluesmediassa on varsin tavanomaista, että huonot uutiset ylittävät uutiskynnyksen. hyviä varmemmin. Nyt on kuitenkin luvassa molempia. Aloitetaan vähemmän positiivisista: BN:n ykkösnumeron jakelussa on ilmennyt valitettavia, joskin kustantajasta itsestään riippumattomia puutteita. Pahotteluni joka tapauksessa kaikille niille tilaajille, jotka joutuivat odottamaan lehteään kohtuuttoman pitkään. Muistattehan aina ottaa pikaisesti yhteyttä joko allekirjoittaneeseen tai taloudenhoitajaamme, mikäli vastaavia postitusongelmia ilmenee vielä jatkossa.
   Vastaavasti BN:n omista aikataulu- ja tilankäyttöratkaisuista johtuen tässä lehdessä julkaistavaksi kaavailtu BN-Pollin tulosten käsittely siirtyy kesäkuun numeroon 3/09. Koska äänestyksen osallistumisaktiivisuus osoittautui kaiken kaikkiaan harmillisen heikoksi, onkin tässä yhteydessä perusteltua antaa Pollile lisää vastausaikaa, aina seuraavaan aineisto-deadlineen 22.5. saakka. Toisin sanoen, jokaisella toistaiseksi onnensa ohi nukkuneella on vielä tilaisuutensa ottaa osaa ja vaikuttaa vajaan kuukauden ajan! Tarkemmat toimintaohjeet ja äänestyskategoriat löydät BN:stä 6/08.
   Ja sitten niihin iloisempiin aiheisiin: FBS ry:tä on pyydetty isännöimään lokakuussa Saksan Eutinissa järjestettävän Baltic Blues Challenge –yhtyekilpailun Suomen alkukarsintoja. Kisaedustajat valitsee erityinen FBS:n kutsuma asiantuntijaraati ja tulokset julkistetaan 6.6. Helsingissä Pihlajamäki Goes Blues –tapahtuman yhteydessä. Lisätietoja kilpailusta ja valintaprosessista on luettavissa web-osoitteista www. bluesnews.fi ja www.bluesfest-eutin.de/bbc.
   Huono uutinen ei liene sekään, että yhdistyksemme on pääsemässä pian vaikuttamaan myös Helsingin kaupunkikuvaan! Osoittaaksemme kunnioitusta Kalliossa pitkään (1971-94) asuneelle Eddie Boydille olemme nimittäin junailemassa muistolaattaa blueslegendan entisen kodin tuntumaan. Seinätaulun julkistaminen tapahtuu lauantaina 16.5. klo 12.00 Helsinginkadulla vastapäätä rav. Lepakkomiestä (Hesari 1), missä myöhemmin samana iltana esiintyy FBS:n järjestämässä klubitilaisuudessa Boogie Machine –yhtye niin ikään Eddie Boydin musiikille omistautuneena. Orkesteria voi kuulla myös aikaisemmin iltapäivällä Harjun nuorisotalolla pidettävässä Kallio Kukkii -bändikatselmuksessa. Ei muuta kuin tervetuloa tonteille!

Pete Hoppula

HUOM HUOM HUOM: Lehden ilmestymisen jälkeen Boogie Machinen iltakonsertti Lepakkomiehessä 16. toukokuuta on valitettavasti jouduttu peruuttamaan!!! Yhtyeen Eddie Boyd -erikoisohjelmisto on kuitenkin mahdollista kuulla livenä edellä mainitun mukaisesti Kallio Kukkii -tapahtuman iltapäiväkonsertissa. Eddien muistolaatan julkistaminen tapahtuu niin ikään suunnitellulla tavalla Helsinginkadulla 16.5. alkaen klo 12.


DAVE WALDMAN - Muusikki ja Chicago-bluesin puolestapuhuja

Monipuolinen, arvostettu muusikko Dave Waldman on jäänyt Chicagon muusikkopiirien ja Amerikan ulkopuolella suhteellisen tuntemattomaksi nimeksi. Silti hän on vaikuttanut Chicagossa jo pitkään ja osaltaan myötävaikuttanut bluesperinteen jatkumiseen. Hän on ollut mukana monilla niin vanhojen blueslegendojen kuin nuoremman polven soittajien levyillä taustamuusikkona. Omalla nimellään hän ei ole vielä levyttänyt.

teksti: Kari Kempas (haast. Chicago Blues Festival 2007), kuvat: Pirjo Salminen


HEIKKI SILVENNOINEN

Savonlinnan Kiviapajalla 27.4.1954 syntynyt Heikki Silvennoinen on ehtinyt olla monessa mukana. Mies on tullut tunnetuksi niin muusikkona kuin näyttelijänäkin. BN kävi haastattelun muodossa läpi joitakin etappeja merkittävän uran varrelta.

teksti ja kuvat: TT Tarkiainen


THE REVOLUTIONAIRES - Britannian tämän hetken kuumin R&B-combo?

The Revolutionaires (Ed Stephenson: kitara ja laulu, Rich Stephenson: basso ja laulu, Mark Mathews: rummut sekä Gary Hoole: fonit) on ehkä Britannian tämän hetken kovin rock’n roll/rhythm & blues -bändi. Heidän vaikutteensa ovat 1940- ja 50-lukujen r&b:ssä ja vanhassa rock’n rollissa, ja artisteissa kuten Louis Jordan, Little Richard, Chuck Berry ja Roy Brown. Vanhaa rytmibluesia maustetaan mm. nykybluesilla ja bändi onkin ottanut vaikutteita mm. Stevie Ray Vaughanilta. Bändi siis soittaa pääasiassa vanhoja, lähes kaikille tuttuja biisejä, mutta 2000-luvun asenteella. Viisivuotisen taipaleensa aikana The Revolutionaires on vakiinnuttanut asemansa Britannian rockpiireissä ja saanut mukavasti jalansijaa myös bluesin harvalukuisten ystävien joukossa. Lyhyehkön uran kohokohtia ovat olleet mm. esiintyminen Walter Troutin lämmittelijänä ja The Summer Jamboree Senigaliassa Italiassa. Viime vuonna he kiersivät ympäri Eurooppaa eksoottisimpien kelkkapaikkojen ollessa Maltalla ja Dubaissa. Bändillä on takanaan kolme toinen toistaan parempaa levyä, jotka on julkaistu omakustanteina.

teksti: Riku Metelinen


100 vuotta MAYBELLE CARTERIN syntymästä

Viime vuoden marraskuussa tuli kuluneeksi 30 vuotta Maybelle Carterin kuolemasta ja tänä vuonna juhlitaan sadannetta vuotta hänen syntymästään. Maybelle Addington syntyi Copper Creekissä Virginiassa 10.5.1909. Hän tunsi jo lapsena suurta kiinnostusta musiikkia kohtaan ja oppi soittamaan autoharppua, banjoa sekä ennen kaikkea kitaraa. Aluksi Maybelle soitti mm. serkkunsa Saran kanssa. ja ajan myötä perustettiin yhtye The Carter Family, jolla on ollut merkittävä vaikutus niin bluegrassin, countryn kuin pop- ja rockmusiikinkin kehitykseen. Carter Family oli ensimmäinen country-yhtye, jonka jäsenistä tuli tähtiä sanan nykyisessä merkityksessä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan (sis. myös nuotti/tabulatuurinäytteen) täältä!

teksti: Eija Jauhiainen


GRACE POTTERIN nouseva tähti

Vuoden 2008 aikana Grace Potterista on tullut eräs kiinnostavimmista nykyrockin tähdistä. Hän on vain 25-vuotias, vahvaääninen laulaja, joka esiintyy upean Gibson Flying V –kitaran kera ja maustaa kappaleitaan Hammond B3:lla. Yhdessä bändinsä The Nocturnalsin kanssa hän esiintyy intohimoisesti ja on levyttänyt klassisen tyyppisiä amerikkalaisia rockkappaleita, kuten Stop the Bus ja Ah Mary.
Vermontista, Kanadan ja Amerikan rajalta, Grace Potter ja Nocturnals ovat ajaneet monia kilometrejä pakettiautossaan mukanaan unelmia rock ’n rollista. Kuten muutkin tuoreet yhtyeet niin kuin Drive By Truckers ja North Mississippi Allstars, he jatkavat 70-luvun amerikkalaisen rockin perinnettä ja kirjoittavat kappaleita, jotka olisivat olleet hittejä vuonna 1973. Kahden ensimmäisen levyn jälkeen, This Is Nowheren julkaisu kesällä 2007 varmisti bändin nousun tähtitaivaalle. Siitä lähtien bändi ei ole jättänyt maantietä. He ovat kiertäneet USA:ta Gov’t Mulen ja Black Crowesin lämppärinä ja samalla myös esiintyneet suurimmilla festivaaleilla. Heidän musiikkiaan on kuultu Greyn Anatomia –sarjassa ja Grace Potterista on myös kirjoitettu kymmeniä sivuja useissa musiikkialan itsenäisissä julkaisuissa.

teksti: Eduardo Alonso


JOE BONAMASSA

Amerikkalainen (s. 8. toukokuuta 1977) blueskitaristi- ja laulaja Joe Bonamassa tunnetaan teknisesti painottuneesta soittotyylistään. Hänet voidaan laskea samaan Stevie Ray Vaughanin kuoleman jälkeiseen bluesrock-orientoituneeseen kitaristisukupolveen kuin Kenny Wayne Shepherd, Ross Willam Perry tai Jonny Lang.

teksti: Riku Metelinen


Ca m'appelle fou, mais mon nom c'est... JOE BARRY

Vuonna 1961 USA:n levymyyntilistoille nousi Joe Barry -niminen nuorimies kappaleella ”I’m A Fool To Care”, jolla tämä onnistui kuulostamaan aivan Fats Dominolta. Barry ei ollut mikään kovan sarjan rokkari, vielä vähemmän blues-laulaja, mutta oma arvonsa hänelläkin oli Louisianan swamp pop -balladien tulkitsijana. Mies vain oli luonteeltaan arvaamaton ja häijy kuin suistoalueen alligaattori. Tämä on hänen tarinansa noususta hetkeksi parrasvaloihin ja vajoamisesta takaisin suohon...

teksti: Jarmo Hoppula


SUE FOLEY - Girls & Guitars, osa 2

Girls and guitars -sarjan toisessa osassa on esillä Kanadan lahja maailmalle, Sue Foley. Olisi ollut suotavaa monestakin syystä aloittaa sarja Foleystä, ensinnäkin koska hän on kirjoittanut Guitar Woman –kirjan ja toiseksi, koska hän on tupla-cd:n Blues Guitar Womanin takana. Susan Tedeschin uuden cd:n ilmestyminen viime vuoden lopulla sai aikaan suunnitelman muutoksen. Ottavassa 1968 syntynyt Sue Foley kuuluu naisblueskitaristien ehdottomaan kärkijoukkoon. Allekirjoittaneen mielestä Foley on monessakin suhteessa ”kilpasiskojaan” lahjakkaampi, niin kitaristina kuin myös biisien kirjoittajana. Harvoin törmää valkoiseen nuoreen naiseen, jolta irtoaa akustinen countryblues uskottavasti siinä missä Muddy Watersin ”Same Thing” tai Dylanin ”If You Gotta Go”. Juno Awardin eli Kanadan Grammyn, Foley sai 2001 parhaan levyn sarjassa levyllään ”Love Comin’ Down”. Foleyllä on myös kokoelmissaan ennätykselliset 18 Maple Blues Awards -palkintoa, joista 6 kpl hän pokkasi vuonna 2002. Levyjä Foleyltä on ilmestynyt 11 mukaan lukien Deborah Colemanin ja Roxanne Potvinin kanssa levytetty ”Time Bomb” (BN 225).

teksti: Riku Metelinen


AIN'T NOTHIN' BUT...THE BLUES BAR - Elävän bluesin mekka Lontoossa

Lontoon Sohossa, kuuluisan Carnaby Streetin kupeessa Kingly Streetillä sijaitseva Ain’t Nothin’ But...The Blues Bar on yksi kaupungin tunnetuimmista live-musiikkiklubeista. Paikka on ulottanut maineensa jo ulkomaillekin; monille Lontoon kävijöille se onkin luonnollinen visiittikohde. Lokakuussa 1993 avattu Blues Bar on toiminut samalla paikalla jo lähes 20 vuotta, nimensä mukaisesti pelkästään blues-musiikkiin keskittyen. Paikka on, ellei ainoa, yksi harvoista jok’ikinen ilta elävää bluesia musiikinnälkäiselle yleisölle tarjoava klubi Yhdysvaltojen ulkopuolella. Baarin mainetta kuvaa mainiosti eräässä brittiläisessä klubi- arvioinnissa esitetty; jos B.B. King olisi aloittanut uransa Lontoossa, Ain’t Nothin’ But olisi ollut hänen ”main gigginsä”. Blues News kävi katsastamassa tunnelmia jo legendaariseksi kehittyneessä Blues Barissa maaliskuussa 2009 sekä haastattelemassa paikan omistajaa Kevin Hillieriä.

teksti ja kuvat: Maiju Lasola


IAN PARKER & AYNSLEY LISTER - Peter Greenin oppipojat

Monet teistä muistavat Ian Parkerin ja Aynsley Listerin parhaiten Erja Lyytisen kanssa tehdystä surullisenkuuluisasta levytysmatkasta Amerikkaan, sen tuloksena syntyneestä ”Pilgrimage”-levystä sekä levyä seuranneesta Blues Caravan -kiertueesta. Musiikillisilta taustoiltaan Aynsley Lister ja Ian Parker ovat suhteellisen samanlaisia. Molemmat kiinnostuivat jo nuorena bluesista ja myöhemmin etenkin 60-luvun brittibluesista. Molemmat listaavat esikuvikseen ja vaikuttajikseen vanhojen bluesukkojen lisäksi mm. Peter Greenin, Jimi Hendrixin ja Tony Joe Whiten.

teksti: Riku Metelinen


MOTOWN 50 VUOTTA

Motownin 50-vuotistaival on huomattu monella tavalla. Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä!

teksti: Aarno Alén


JERRY WOODARD

Mieleni teki heittää esittelyni alaotsikoksi "The best white soul man", mutta eihän se oikein olisi totuutta vastannut. Jerry Woodard tunnetaan nimittäin paljon paremmin rockabillyn ja rock & rollin parista. Maine soultulkitsijana perustuu tasan yhteen singleen – olkoonkin, että se single onkin sitten sitä parempi. Kiista kaikkien aikojen parhaan valkoisen soulartistin tai parhaan valkoisen soul-levytyksen arvosta on kieltämättä turha, mutta silti aiheesta näkee alan lehdissä silloin tällöin mielipiteitä – ja niitä on mukava seurata ainakin silloin, kun niiden esittäjinä ovat soulin tosiharrastajat ja kun päästään tyypillisten Righteous Brothers/Mitch Ryder/Dusty Springfirld -linjojen yläpuolelle. Jerry Woodardin vuoden ‘67 lopussa levyttämä Something I Ain’t Never Had putkahti näihin keskusteluihin 80-luvun lopulla Voices From The Shadows -lehdessä. Kun samoihin aikoihin sain käsiini itse levyn ja totesin sen kehujen arvoiseksi, alkoi Woodardin ura kiinnostaa muutenkin.

teksti: Pekka Talvenmäki


Konserttiarvio: Savonsolmu Winter Blues 30.1.2009

teksti ja kuvat: TT Tarkiainen


Konserttiarvio: Kantis Goes Roots, Helsinki 13.2.2009

teksti ja kuvat: Miranda Lindqvist


Konserttiarvio: Viapori Winter Blues, Helsinki 28.2.2009

teksti ja kuvat: Miranda Lindqvist


Konserttiarvio: Wilko Johnson, Turku, Kåren 6.3.2009

teksti: Riku Metelinen, kuvat: Pokke Korhonen


Konserttiarvio: Grand Blues Festival, Lahti 4.4.2009

teksti: Marko Aho, kuvat: Pertti Nurmi & Jarmo Hoppula


MERKILLISTÄ MEININKIÄ, osa 2

Juhani Ritvasen cd-katsaus r'n'b- ja doowop-levymerkkien tuotantoihin.


YHÄ JYTISEE, osa 12

Juhani Ritvanen arvioi tuoreita r'n'b-julkaisuja.


BLUES NEWS FROM ENGLAND

Norman Darwen's column in English.


BLUES NEWS FROM BAY AREA

Maria Bainer's column in English.


Sarjakuva: MUDDY LEE MAKKONEN tekee palveluksen Gene Taylorille

sanat: Pauli Kallio - kuvat: Ville Pirinen


UUDET BLUESLEVYT -liite

2-sivuinen luettelo Suomessa saatavilla olevista kevään 2009 cd- sekä dvd-julkaisuista.


CD-TUTKAILUT:
 • Bill Bergman & the Metro Jets (Universe Soul/L'il G'rilla) -07
 • Joe Bonamassa : The Ballad of John Henry (Provogue)
 • Ann Hampton Callaway : At Last (Telarc)
 • Kelly Carmichael : Queen Fareena (Dogstreet) -08
 • C. Rown & the Coronets : Light The Night (Playground) Lue levyarvio!
 • Albert Cummings : Feel So Good (Blind Pig) -08
 • Tony deSare : Radio Show (Telarc Jazz)
 • Downchild : Live At The Palais Royale (Linus Ent.) -07
 • 5Live : In The Kitchen (omakustanne)
 • Richard Rat Farrell & the Spanish Band w. Raimundo Amador : Camino De Sanlucar (Blue Beef)
 • Dave Fields : All Wound Up (FMI)
 • Henrik Freischlader Band : The Blues (PEC) -06
 • Henrik Freischlader Band Get Closer (PEC) -07
 • Henrik Freischlader Band : Live (PEC) -08
 • David Gogo : Vibe (Dixiefrog)
 • Guitar Red : Lightnin' In The Bottle (Backspace) -08
 • Ismo Haavisto Band : Gasoline Girl (omakustanne) Lue levyarvio!
 • James Hilton : Out There! (Bonedog) -08
 • Emily Hurd : A Cache In The Warehouse Floor (omakustanne) -08
 • Insaciables : La Chica Pin Up (Skinny)
 • H.P. Lange : A Compilation Of Roots Blues (Midget 2-CD) -08
 • Floyd Lee : Full Moon Lightnin' - A Documentary Film by John C. Gardiner (Willow Tree Prod. CD + DVD)
 • Lightnin' Rod & the Thunderbolts : After The Storm (Lighting Bolt) -08
 • Aynsley Lister : Equilibrium (Manhaton)
 • Little Rachel & the Hogs of Rhythm : When A Blue Note Turns Red Hot (Goofin') Lue levyarvio!
 • John Long : Lost & Found (Delta Groove) -06
 • Kent Lundberg & EP-Band & Quartet : Elvis Gospel - Seeing Is Believing (Linx) -08
 • Bill Lyerly : Too Hurt To Cry (Gaztelupeko Hotsak)
 • Maisteri T. & Lihan Tie (demo) Lue levyarvio!
 • Oak Ridge Boys : The Gospel Sessions (Gospel Legacy Series/New Haven) -08
 • Ian Parker : Where I Belong (Ruf)
 • Roxy Perry : In My Sweet Time (BluePerry Hill)
 • L.R. Phoenix & Mr Mo'Hell : Wrecked (omakustanne) Lue levyarvio!
 • Rave On : Blue Side Of Rock'n'Roll (Jupiter Stroll) Lue levyarvio!
 • Johnny Rawls : Red Cadillac (Catfood) -08
 • The Revolutionaires : Route 66 (REVS) -04
 • The Revolutionaires : All Revved Up (REVS) -06
 • The Revolutionaires : Shout It Out! (REVS) -07
 • Paul Rishell & Annie Raines : A Night In Woodstock (Mojo Rodeo) -08
 • Route 666 : Scandal! (Route666) -08
 • John Lee Sanders & the William Ross Orchestra : Doc Goes Hollywood (Strokeland) -08
 • The Shirkers : Boogieman (omakustanne) Lue levyarvio!
 • Doc Span Blues : Live In Australia (Only Blues Music)
 • The Teague Stefan Band : Game Of Life (omakustanne) -08
 • Strokeland Superband : Bumbed Up To First Class (Strokeland) -07
 • Gene Taylor Blues Band : Live!!! 605 Boogie!!! (GTBB) -08
 • Ten Years After : Evolution (TYA)
 • Tuomo : Reaches Out For You (Texicalli/Jupiter) Lue levyarvio!
 • Walter 'Wolfman' Washington : Doin' The Funky Thing (Zoho Roots) -08
 • We Happy Few : Should Have Seen It Coming (We Happy Few)
 • Mike Westhues : Dumbflakes For Breakfast (Humble House) Lue levyarvio!
 • Johnny Whitehall : Guitar Slinger (Indigo)
 • Robi Zonca : Rebel! (omakustanne) -08
 • eri esittäjiä : 21st Century Fin-A-Billy Vol. 1 (Jupiter Stroll) Lue levyarvio!


  Uusintajulkaisut:

 • Joe Barry : Been Down That Muddy Road (Night Train Int.) -02
 • Jackie Brenston : The Mistreater (Rev-Ola)
 • Albert Collins ; The Cool Sounds Of (Blue City)
 • The Dukays : 1961-65 (NAT)
 • Sleepy John Estes : On 80 Highway (Delmark)
 • Fairfield Four : Don't Let Nobody Turn You Around (Acrobat) -08
 • Chris Farlowe : Out Of The Blue (Rokoko)
 • Chris Farlowe : Born Again (Rokoko)
 • The Five Satins : Chronicles (Acrobat)
 • Peter Green : Anthology (Salvo 4-CD) -08
 • Al Hibbler : 26 Hits (Blue City)
 • Earl Hooker : And His Blues Guitar (Blue City)
 • Willie Hutch : Soul Portrait (Shout)
 • Ernie K-Doe : Mother-In-Law (Blue City)
 • Roy Milton & his Solid Senders (Specialty)
 • Roy Milton : Vol. 2 (Specialty)
 • Roy Milton : Vol. 3 (Specialty)
 • Tommy Ridgley : King Of The Stroll (Acrobat) -08
 • Gordon Smith : The Complete Blue Horizon Sessions (Sony/Columbia) -08
 • Sonny Terry & Brownie McGhee, Cousin Leroy : Froggy Went A Courtin' (Blue City)
 • Ella Washington : He Called Me Baby (Soulscape)
 • Maurice Williams & the Zodiacs : Stay (Acrobat)
 • eri esittäjiä : Bob Geddins' Cava-Tone Records Story (Acrobat)
 • eri esittäjiä : Bob Geddins' Irma Records Story (Acrobat)
 • eri esittäjiä : Constellation Of Rhythm & Blues (Collectables)
 • eri esittäjiä : Doowop Animals (Doo-Wop)
 • eri esittäjiä : Hot Harmony Groups, Vol. 4 - Choo Choo Bop (Acrobat)
 • eri esittäjiä : I Am An Ape (Panic)
 • eri esittäjiä : Juicy Harmonica (Sundown)
 • eri esittäjiä : Livin' That Wild Life: Herald/Ember Blues & Gospel Masters, Vol. 1 (Acrobat) -08
 • eri esittäjiä : R'n'B Wig Poppers (Lucky)
 • eri esittäjiä : Roy Milton's Miltone Records Story (Acrobat)
 • eri esittäjiä : Rhythm... And Rock! (Westside)
 • eri esittäjiä : Shaft Anthology, His Big Score And More (FSM Silver Age Classics 3-CD) -08
 • eri esittäjiä : Texas Gospel, Vol. 2 - Be What You Are (Acrobat)
 • eri esittäjiä : That No Good Poo Pee Doo (Still)
 • eri esittäjiä : The Herald Doowop Story, Vol.1 (Acrobat)
 • eri esittäjiä : Transparent Rock Shake Rhythm (Still)
 • eri esittäjiä : We're Gonna Boogie (Crawdad)
 • eri esittäjiä : You Better Believe It! (Panic)


  DVD:t:

 • Peter Green : The Peter Green Story - Man Of The World (Bringins) -07
 • Floyd Lee : Full Moon Lightnin' - A Documentary Film by John C. Gardiner (Willow Tree Prod. CD + DVD)


  Levy-yhtiöt, jakelijat, kustantamot ja artistit: Otamme vastaan arviolevyjä osoitteessa Blues News, PL 257, 00531 HELSINKI

 •  

  NUMERO BN 2/09 (236):

  Dave Waldman (Kari Kempas)................4 Heikki Silvennoinen (TT Tarkiainen)............7 The Revolutionaires (Riku Metelinen)...........9 Maybelle Carter (Eija Jauhiainen)..............10 Grace Potter (Eduardo Alonso)..................11 Joe Bonamassa (Riku Metelinen).............13 Joe Barry (Jarmo Hoppula)......................14 Sue Foley (Riku Metelinen).....................19 Ain't Nothin But...The Blues (M. Lasola)...20 Ian Parker & Aynsley Lister (R. Metelinen)..22 Motown 50 vuotta (Aarno Alén).................25 Jerry Woodard (Pekka Talvenmäki)............26 Blues News from Bay Area (Maria Bainer)..30 Täydenkuun esikatselu (Pertti Nurmi).........31 Blues News from England (N. Darwen).......32 Uudet alan levyt (koonnut P. Hoppula)......34 Wilko Johnson (Riku Metelinen)...............37 Merkillistä meininkiä osa 2 (J. Ritvanen)...38 Yhä jytisee osa 12 (Juhani Ritvanen)..........44 Savonsolmu Winter Blues (TT Tarkiainen)...50 Kantis Goes Roots (Miranda Lindqvist).......51 Viapori Winter Blues (Miranda Lindqvist)....51 CD & DVD -tutkailut ....................................52 Muddy Lee Makkonen (Pirinen - Kallio)......66 Grand Blues Festival (Marko Aho).............67   

  Dave Waldman & Taildragger
  (photo: Pirjo Salminen)

   

  Heikki Silvennoinen
  (photo: TT Tarkiainen)

   

  The Revolutionaires

   

  Carter Family

   

  Grace Potter & the Nocturnals
  (photo: Johnny Buzzerio)

   

  Joe Bonamassa
  (photo: William Morris Agency)

   

  Joe Barry

   

  Sue Foley
  (photo: Andrew McNaughton)

   

  Ain't Nothin' But...The Blues Bar, Lontoo
  (photo: Maiju Lasola)

   

  Ian Parker & Aynsley Lister
  (photo: Ruf Records)

   

  Jerry Woodard

   


  Tämän numeron toteuttamiseen osallistuivat:

 • Honey Aaltonen
 • Marko Aho
 • Aarno Alén
 • Eduardo Alonso
 • Maria Bainer
 • J-P Berg
 • Norman Darwen
 • Harri Haka
 • Jarmo Hoppula
 • Eija Jauhiainen
 • Pauli Kallio
 • Kari Kempas
 • Jari Kolari
 • Pokke Korhonen
 • Maiju Lasola
 • Miranda Lindqvist
 • Riku Metelinen
 • Mikke Nöjd
 • Aimo Ollikainen
 • Antero Pihlajaniemi
 • Ville Pirinen
 • Pirjo Salminen
 • Jari Salo
 • Marko Suutarla
 • Pekka Talvenmäki
 • TT Tarkiainen
 • Antti Vainio
 • Vesa Walamies

  Päätoimittaja:
  Pete Hoppula

  Taitto:
  Juhani Ritvanen, Pertti Nurmi & Pokke Korhonen

  Paino:
  Art-Print Oy, Helsinki
 •  

  BN 2/09 NYT SAATAVILLA!

  HAE OMASI LÄHIMMÄLTÄ MYYNTIPISTEELTÄ TAI TILAA KOTIISI

  Kansi: Eddy Clearwater
  (kuva: Pertti Nurmi)


  Huom: Lehteen 3/09 tarkoitetut tekstit ja ilmoitukset oltava toimituksessa 22. toukokuuta mennessä!


  BN myös digitaalisena!
  Palvelun tarjoaa lehtiluukku.fi